Política 09/12/2015

Munté eleva el to social de la campanya de Democràcia i Llibertat: "El mandat del 27-S també inclou les pensions"

Homs vincula el futur de l'estat del benestar a la consecució de la independència. "Aquesta aposta sí que és autènticament revolucionària", assegura el candidat

Oriol March
3 min
Francesc Homs amb Neus Munté i Carles Campuzano en un acte de campanya a la Universitat Pompeu Fabra /

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern en funcions, Neus Munté, ha estat l'encarregada d'elevar el to social de la campanya de Democràcia i Llibertat en un acte aquest dimecres a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). "El mandat del 27-S que defensarem a Madrid també està relacionat amb les pensions", ha apuntat Munté, que ha acusat el PP de voler "inocular el virus de la por" a un col·lectiu "vulnerable" com és el cas dels pensionistes dient que en un estat català independent les prestacions estarien en perill.

"Les pensions estarien garantides en un estat independent, tindrien més dignitat i més seguretat. En una Catalunya independent, les prestacions podrien ser millorades. És en aquest objectiu que treballem en un sistema de seguretat social propi per tenir un instrument que permeti ajudar amb les contingències", ha assenyalat la vicepresidenta en funcions, que ha debutat en campanya aquest dimecres. Ahir ho va fer el conseller d'Economia en funcions, Andreu Mas-Colell, i aquest vespre el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, es reincorpora a la campanya en un míting a Vilanova i la Geltrú.

Homs: "Per créixer cal un estat propi"

El candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha arribat amb l'acte començat perquè s'ha allargat el debat de candidats a 'El Periódico'. El primer que ha fet ha estat agafar un retolador per escriure a la pissarra de l'aula on s'ha celebrat l'acte matinal dels sobiranistes. Hi ha escrit quatre conceptes units per fletxes d'esquerra a dreta: pensions, feina, creixement i estat propi. "Només amb un estat propi es poden millorar les pensions", ha apuntat Homs.

"En la llavor del nostre projecte polític sempre hi ha hagut la solidaritat", ha apuntat el candidat, que ha volgut recordar que Catalunya és contribuent neta a la Unió Europea (UE). "Quan parlem d'estat propi per garantir les cotitzacions necessàries per les pensions, es tracta de prendre decisions lligades amb el futur del país", ha defensat.

"Cada cop que hi ha una idea catalana per resoldre els problemes reals s'està patint per si el Tribunal Constitucional (TC) s'ho carrega", ha indicat l'exconseller de la Presidència, que ha indicat que "tots els espanyols són iguals excepte els catalans, que ho són una mica menys", ha apuntat. Homs ha mantingut els atacs contra Pablo Iglesias, defensor del referèndum, i ha indicat que l'única manera de garantir el benestar és a través d'un estat independent.

En referència a l'aparició de Podem i Ciutadans en aquestes eleccions, el candidat de Democràcia i Llibertat ha argumentat que això no trenca el bipartidisme, sinó que el manté en la mesura que el partit d'Iglesias "substitueix" el PSOE i el d'Albert Rivera se situa com a recanvi del PP.

Campuzano acusa el PP de "mentir"

El número dos per Barcelona de Democràcia i Llibertat, Carles Campuzano, ha reivindicat el paper de Miquel Roca, cap de files de Convergència al Congrés dels Diputats durant bona part dels vuitanta i dels noranta, en la consecució del Pacte de Toledo. Campuzano ha acusat el PP de "mentir" quan diu que les pensions han pujat en els últims temps. "M'indigna que es vulgui manipular els votants grans dient que s'han apujat les prestacions, perquè realment han perdut poder adquisitiu", ha defensat.

Presència de Núria de Gispert

A l'acte hi ha assistit l'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ara forma part de Demòcrates de Catalunya. Abans que comencessin les intervencions dels membres de la candidatura, De Gispert s'ha encarregat de saludar bona part del públic, format gairebé exclusivament per pensionistes. Demòcrates de Catalunya forma part de Democràcia i Llibertat al costat de CDC i Reagrupament.

stats