Política 01/05/2015

Gallego reclama salaris dignes, ocupació estable i protecció social per sortir de la crisi

El secretari general de CCOO assegura que "no n'hi ha prou amb denunciar" sinó que cal "exigir"

N.orriols
1 min
Gallego, amb Ada Colau, a la manifestació del primer dE maig a Barcelona / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, ha denunciat aquest divendres, en el seu discurs final de la manifestació de l'1 de maig a Barcelona, que Catalunya "viu una situació de precarietat laboral i social que genera pobresa i desigualtat". I això, ha afirmat, "no és un fatalisme de la història", sinó que és conseqüència de les retallades i les polítiques d'austeritat aplicades des de Barcelona, Madrid i Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Enfront aquesta situació, Gallego ha assegurat que "no n'hi ha prou amb denunciar" sinó que "cal exigir". És per això que el líder de CCOO ha reclamat un "salari digne", ocupació "estable" i protecció social.

Ha assegurat que una pujada de salaris és "justa" i "necessària", ja que segons ell també revertirà en el consum i en la creació d'ocupació. Ha defensat l'estabilitat en el lloc de treball com a condició necessària pel desenvolupar les "potencialitats personals" i també per generar innovació a les empreses. "Sobre el treball precari només podem construir una economia molt feble", ha dit.

Alhora, ha apostat per la protecció social perquè "des de l'exclusió no hi ha inserció laboral possible". En aquest sentit, igual que el seu homòleg a la UGT, Josep Maria Álvarez, ha exigit al Parlament que tiri endavant la renda mínima de ciutadania.

Amb els partits antiausteritat

Pel que fa a la cita electoral del 24 de maig, Gallego ha cridat a la participació apostant pel vot a aquells partits que es comprometin a acabar amb les retallades i a fer-se responsables de les exigències dels treballadors.

stats