Política 13/04/2018

El fiscal general de l'Estat diu que les accions dels CDR sí que encaixen en el delicte de terrorisme

La Fiscalia es planteja recórrer la decisió de l'Audiència Nacional d'alliberar l'activista dels CDR

Ruth Pérez Castro
2 min
El fiscal general de l'Estat diu que les accions dels CDR sí que encaixen amb el delicte de terrorisme

BarcelonaDesprés que ahir el jutge de l'Audiència Nacional va deixar en llibertat l'activista dels CDR Tamara Carrasco, a més de rebaixar l'acusació contra ella a desordres públics, aquest divendres el fiscal general de l'Estat s'hi ha pronunciat. Durant la clausura d'un curs a Santander, el fiscal general, Julián Sánchez Melgar, ha assegurat que les accions dels CDR "entren dins" de la definició del delicte de terrorisme. De fet, ha anunciat que la Fiscalia estudia ara recórrer la decisió del magistrat de l'Audiència Nacional sobre Carrasco. Així, Sánchez Melgar ha reiterat que el magistrat va desoir la petició del fiscal que reclamava l'ingrés a presó de l'activista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fiscal general també ha insistit que les imatges projectades a la televisió sobre els actes de protesta dels CDR podrien ser consecutives d'un delicte de terrorisme, ja que, segons ha defensat, encaixen en la definició que estableix l'article 573 del Codi Penal. "Com que no s'ha considerat així, la Fiscalia està estudiant quins serien els efectes de recórrer-hi o no recórrer-hi", ha explicat.

Reunió entre fiscalies

Un altre dels focus d'interès periodístic de les declaracions d'avui del fiscal Sánchez Melgar era el que es pogués extreure de la reunió que ahir van mantenir les fiscalies d'Alemanya i Espanya sobre l'euroordre. El fiscal, però, no ha compartit el contingut de la trobada perquè és "confidencial" i ha afirmat que se segueix treballant perquè l'euroordre "pugui tirar endavant com a mecanisme de cooperació entre dos països de la UE".

En acabar l'acte, Sánchez Melgar ha manifestat s'està a prop d'arribar a un acord per crear una fiscalia europea i ha assenyalat que quan sigui una realitat es treballarà perquè hi hagi "més cooperació" a nivell nacional i internacional. Així, ha subratllat la importància "d'acceptar" els ordenaments jurídics i les resolucions de tots els països amb "plena confiança que tots som un".

El fiscal ha sentenciat que aquest serà el camí per aconseguir que Europa "sigui un espai de seguretat i justícia fort".

stats