ONZE DE SETEMBRE
Política 12/09/2013

Un centenar de persones es concentren davant la Delegació del Govern a Madrid contra l'atac feixista

El representant de la Generalitat recorda que la llibertat és quelcom que ha de defensar tothom

Acn
2 min

MadridUn centenar de persones s'han concentrat aquest dijous a les portes del Centre Cultural Blanquerna de la Delegació del Govern a Madrid en repulsa per l'assalt feixista que s'hi va produir durant l'acte institucional de la Diada. La concentració va sorgir a les xarxes socials a iniciativa de militants d'Equo i s'hi ha afegit el delegat del Govern a Madrid, Josep Maria Bosch, diputats de CiU i PSC, i també el coordinador general d'IU, Cayo Lara. Bosch ha agraït als assistents el seu suport i ha recordat que davant la violència no hi ha bàndols i "quan es violenta la llibertat d'una persona es violenta la de tothom". La concentració s'ha fet, aquesta vegada sí, davant la presència d'un dispositiu policial, que hauria d'evitar que es repeteixin les escenes que es van viure dimecres a l'interior de la Delegació del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A les vuit del vespre, persones de diverses sensibilitats i procedències s'han anat trobant a les portes del Centre, on hi havia diputats de CiU com Pere Macias, Montserrat Surroca i Carles Campuzano; del PSC com Francesc Vallès, i personalitats com l'escriptor resident a Madrid Ignasi Riera.

El delegat del Govern a Madrid ha pres la paraula per agrair el suport i ha destacat que davant la violència no hi ha "faccions" i "tots estem al mateix cantó". Bosch ha recordat que les persones que volen exercir la violència són marginals a la vida social i política espanyola, i ha fet una crida perquè "tots siguem molt conscients que independentment de l'eficàcia del sistema judicial, les llibertats les hem de defensar la societat en el seu conjunt, perquè quan es violenta la llibertat d'un es violenta la de tothom".

Marta, una de les concentrades, ha explicat a l'ACN que ha assistit a la concentració després de veure el vídeo dels fets, que li va semblar "indignant". "Em semblava que avui havia d'estar aquí, defensant els drets dels catalans i de tothom", ha dit.

També la Marga, que aquest dimecres es trobava a l'interior de la Delegació en el moment dels fets, que considera que cal "defensar els nostres drets com a catalans i com a ciutadans".

Un altre dels concentrats ha estat l'alemany Reinhard, que s'ha sumat a un "exercici a favor de la llibertat d'expressió". "Crec que són fenòmens de grups marginals, però cal plantar-los cara perquè la democràcia i la llibertat no es consagren per elles mateixes i cal defensar-les", ha dit.

stats