Política 05/10/2018

Graupera insta a superar el “fetitxe del maragallisme”

Gerard Ardanuy, regidor no adscrit al consistori barceloní, també presenta candidatura i emplaça Maragall a presentar-se a les primàries

Gerard Fageda
2 min
Jordi Graupera ahir en la presentació de la seva candidatura a les primàries per Barcelona.

BarcelonaEn un moment en què l’expresident i alcalde olímpic Pasqual Maragall és el referent d’una bona part dels candidats que concorren a les eleccions de Barcelona, i treuen pit reivindicant-lo, Jordi Graupera va voler diferenciar-se’n. Després de presentar la seva candidatura a ser alcalde a través de les primàries que ell mateix impulsa, el filòsof i professor va optar per “superar el fetitxe del maragallisme”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentre Manuel Valls i Ada Colau reivindiquen el llegat del dirigent socialista, ERC presenta el seu germà Ernest Maragall com a cap de llista i el PDECat proposa Ferran Mascarell, que va ser regidor i conseller amb Maragall, Graupera va adoptar una visió crítica amb la seva gestió, el va acusar d’haver omplert la ciutat de “blocs de pedra” i de “places de ciment” que la van “buidar de verd”. Va reivindicar l’habitatge, el turisme i la seguretat com a principals reptes de Barcelona, i va avisar que si era alcalde no tindria “cap por” d’enfrontar-se amb l’Estat.

A més de l’anunciada candidatura de Graupera a l’alcaldia de Barcelona, l’exmembre de Demòcrates i actualment regidor no adscrit de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, també va presentar ahir al vespre la seva candidatura amb el lema “Barcelona més”, en un acte al Centre Cívic La Violeta del barri de Gràcia.

Ardanuy va remarcar la necessitat de reforçar Barcelona com a capital d’un estat i d’Europa, i va presentar l’educació com a punt imprescindible per aconseguir la transformació que necessita la ciutat. També va lamentar que “en ple segle XXI no hi hagi accés universal a la cultura” a la capital catalana, i es va comprometre a fer reduir l’impacte ambiental del port de Barcelona. Un dels principals motius que l’han empès a presentar-se a Primàries Barcelona, va assegurar, són els dotze anys d’experiència en política municipal i “l’engrescador projecte”: “Això és únic, no s’havia fet mai”, va recalcar, i va animar el candidat d’ERC a presentar-s’hi. El procés de primàries ja compta amb una vintena de candidatures i es farà en dues voltes: la primera a finals de novembre i la segona al desembre.

stats