NOU GOVERN
Política 27/12/2010

Germà Gordó, l'home a l'ombra del pinyol de Mas

El futur secretari del Govern ha estat gerent del partit des del 2004 i és de la màxima confiança del nou president

Redacció
2 min
Germà Gordó

BarcelonaGermà Gordó (la Pobla de Segur, 1963) és un polític discret. Gerent de CDC des del 2004, ha format part de les interioritats del partit des de l'ombra, sense projecció pública, però essent home de la màxima confiança del nou president de la Generalitat, Artur Mas. De fet, és el menys conegut dels membres del pinyol, el reduït nucli de confiança a l'entorn de Mas. Gordó va tenir responsabilitats de segona fila en el Govern de Jordi Pujol i amb la tornada de CiU a la Generalitat s'asseurà a la taula de l'executiu com a secretari. És llicenciat en dret i s'emmarca en el sector més sobiranista del partit. També té, però, un perfil democristià, i és membre de Fundació Persona i Democràcia-Joaquim Xicoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més de ser el gerent de CDC, Germà Gordó és un home important a la cúpula del partit. Forma part del conegut pinyol, el col·lectiu més influent sobre Artur Mas des que aquest va agafar les regnes de CDC amb la sortida de Pujol. Però Gordó no ha tingut la projecció mediàtica que sí que han tingut altres dels seus membres en els set anys d'oposició, com Oriol Pujol, Francesc Homs o David Madí.

Gordó no ha estat un habitual als mitjans de comunicació, és un polític discret, i probablement aquest sigui un dels motius pels quals Mas ha decidit que sigui secretari del Govern. De fet, Gordó ha assessorat al nou president en quina havia de ser l'estructura del nou Govern i a Madí en el procés de traspàs de poders.

Llicenciat en dret, el nou secretari del Govern va tenir responsabilitats de segona fila en l'executiu de Jordi Pujol. Va ser secretari general d'Agricultura quan el conseller era Josep Grau. L'any 2004, poc després de perdre el Govern de la Generalitat, va rebre l'encàrrec de Mas d'ocupar-se de la gerència de CDC. Ara, s'asseurà amb el president i la resta de consellers a la taula del Consell de Govern.

stats