Política 19/12/2021

Giró confirma noves reunions amb els comuns pels pressupostos

El conseller destaca la "voluntat d'acord" i confia tenir aprovats els comptes abans de final d'any

Joan Abel Yuste
2 min
El conseller d'Economia, Jaume Giró, durant la presentació dels comptes per al Camp de Tarragona

BarcelonaDesprés de plantar-los diumenge en la reunió decisiva per la tramitació dels pressupostos, JxCat ha tornat a la taula de la negociació amb els comuns. Ho ha confirmat aquest divendres el conseller d'Economia, Jaume Giró, que ha explicat que aquesta setmana s'han produït noves reunions amb En Comú Podem després que aquesta formació acordés amb ERC retirar l'esmena a la totalitat que havien presentat als comptes a canvi que els republicans permetessin alhora tramitar els d'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller, de JxCat, ha detallat que l'última trobada amb els de Jéssica Albiach va produir-se dijous. "Una trobada llarga i profitosa", l'ha definit Giró, que ha confirmat la solidesa de l'acord inicial amb els comuns a l'anunciar que, "malgrat que no hi ha res tancat", veu "voluntat d'entesa per les dues parts".

El titular d'Economia, a més, ha deixat entreveure que es produiran noves reunions amb el nou soci parlamentari del govern —"si no, no estaríem negociant", ha dit—, i ha concretat que a les converses que s'estan duent a terme s'estan tractant "peticions concretes" que En Comú Podem té per al govern. La voluntat del conseller i del govern és poder segellar l'entesa definitiva pels comptes aviat per poder-los aprovar definitivament el 23 de desembre, i que entrin en vigor l'1 de gener.

Les noves trobades de Giró amb els comuns, doncs, deixen enrere l'episodi de diumenge passat, quan els representants d'Economia van rebutjar a última hora participar en la reunió amb els comuns perquè, a parer seu, trencava la majoria del 52%. De fet, el grup parlamentari de JxCat s'hi va oposar i va denunciar que aquest acord significava "retornar a l'autonomisme", alhora que advocaven per seguir intentant l'acord amb els anticapitalistes, a risc d'haver de prorrogar els números d'aquest any. Una posició que, tanmateix, no era unànime al partit.

De moment, els comptes tiren endavant, i aquest divendres s'ha confirmat al Parlament que els pressupostos de tots els departaments s'aproven amb els vots d'ERC, JxCat i els comuns.

stats