Política 15/12/2015

El Govern aprova la pròrroga dels pressupostos

El decret preveu l'"adaptació" dels comptes en cas de constitució d'un nou executiu

Núria Orriols
1 min
El Govern s'ha reunit aquest dimarts després de les vacances / JORDI BEDMAR

BarcelonaEl Govern ha acordat la pròrroga dels pressupostos, que estarà vigent fins a l'aprovació d'uns nous comptes per al 2016. Així ho ha explicat aquest dimarts la vicepresidenta del Govern, Neus Munté, en la roda de premsa habitual després del consell executiu de la Generalitat. La vicepresidenta ha deixat constància que les eleccions i la dissolució de la cambra han fet "impossible" presentar i aprovar uns nous comptes, tot i que ha aclarit que "és una eina normal i no és conseqüència de la inestabilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El decret aprovat estableix els criteris d'aplicació de la pròrroga i preveu l'"adaptació de l'estructura orgànica del pressupost" a les noves necessitats que es derivin de la constitució d'un nou Govern, "sense alternar-ne l'import global".

Munté ha assegurat que això comporta mantenir el mateix nivell de despesa de l'any 2015 i impedeix al Govern tramitar noves despeses que tinguin a veure amb inversió o ajuts. "Estan plenament garantits els serveis, només hi ha retencions en tot allò que fa referència a la inversió", ha dit.

La pròrroga s'ha aprovat en un context de negociacions amb la CUP per a la investidura d'un nou president, que continuen diàriament fins el dia 22 de desembre. Munté ha assegurat que és "imprescindible" que s'arribi a un pacte per tal que el nou executiu pugui funcionar amb "normalitat". El desenllaç, a l'assemblea de la CUP el proper 27 de desembre.

stats