POLÍTICA
Política 13/11/2012

El Govern sospita que Madrid té en un "calaix" la proposta catalana per resoldre els desnonaments

La Generalitat ha resolt un miler de desnonaments per via de mediació i reallotjament. El portaveu del Govern defensa que no es pot ordenar als mossos que no participin en desnonaments

R.mateos / M.colomer
2 min

BarcelonaEl Govern sospita que les Corts tenen "dormint en un calaix" la proposició de Llei que va aprovar el Parlament el juliol d'enguany per instar el Congrés a a resoldre els drames dels desnonaments i les execucions hipotecàries amb mesures de mediació, paralització i, en última instància, dació en pagament. Així ho ha assegurat aquest dimarts el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, en la roda de premsa de després de la reunió del consell executiu. El Govern va heretar un parc de 4.000 habitatges buits de l'anterior executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha explicat que els últims mesos el Govern, concretament la Secretaria d'Habitatge, ha resolt fins a un miler de casos de desnonaments ja sigui per via del reallotjament de les famílies afectades en habitatges públics buits o bé per via de la mediació amb les entitats financeres. Homs ha insistit en la determinació de l'executiu per posar "a disposició de les persones afectades la capacitat de la generalitat d'intermediació amb les entitats financeres". De fet, ha defensat que no té més capacitat competencial per a fer res més que això, i ha lamentar la lentitud de les institucions espanyoles entorn al que ha acabat esdevenint un drama social.

Saura, Mossos i desnonaments

En ser preguntat si la Generalitat té intenció d'ordenar als mossos que no participin en desnonaments, com va reclamar el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, Homs ha respost que els "Mossos han d'obeir instruccions que des de l'administració de justícia es determinin". Ordenar la desobediència de la policia catalana seria, a parer seu, una "il·legalitat". "De desnonaments n'hi ha hagut lamentablement els últims anys, i comandats per Joan Saura (ICV-EUiA), al Govern mai li va passar pel cap una instrucció així", ha argumentat Homs. El portaveu també ha recordat que la Generalitat ha legislat en el Codi de Consum perquè es puguin anul·lar clàusules abusives en les hipoteques i productes de risc com les preferents.

stats