Política 20/10/2021

El govern espanyol diu ara que les paraules d'Otegi són un "pas insuficient"

La portaveu rebaixa la satisfacció del PSOE amb el posicionament del líder abertzale

2 min
La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, en roda de premsa

MadridLa portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha refredat avui la satisfacció amb què el PSOE havia rebut les paraules del líder de l'esquerra abertzale, Arnaldo Otegi, en què afirmava que la violència d'ETA "no s'hauria d'haver produït mai". Rodríguez les ha qualificat de "pas insuficient" i ha afegit que l'esquerra abertzale "hauria de demanar perdó i condemnar els homenatges a etarres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les paraules de la portaveu del govern espanyol contrasten amb les d'altres veus del PSOE com les de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, que aquest dimarts ha defensat que el posicionament del coordinador d'EH Bildu era de "gran transcendència". L'expresident espanyol considera que s'ha de llegir el conjunt de la declaració de l'esquerra abertzale perquè "parla per ella mateixa" i ha afegit que ara cal "continuar construint memòria i reconeixement dels que van patir injustament". Aquest dilluns el dirigent socialista basc Patxi López va considerar que les paraules d'Otegi eren un "avenç".

Ofensiva del PP

En canvi, el PP ha iniciat una ofensiva parlamentària perquè tots els grups facin una condemna explícita del terrorisme d'ETA al Congrés de Diputats, una manera de subratllar que un dels partits que dona suport al govern de Pedro Sánchez és Bildu. Per això, la proposició no de llei inclou un compromís perquè no es pugui pactar amb grups que no condemnen el terrorisme, amb la qual cosa pretén posar en dificultats el PSOE. La portaveu popular al Congrés, Cuca Gamarra, ha acusat el govern espanyol de "blanquejar" Bildu i "normalitzar" Arnaldo Otegi per aconseguir els seus vots.

Sobre la petició que ahir va fer Otegi perquè Felipe González admeti la seva vinculació amb els GAL, la portaveu del govern espanyol s'ha mantingut en silenci i ha insistit que el més important és el "respecte i el record a les víctimes d'ETA".

stats