POLÍTICA
Política 27/05/2011

El Govern insisteix que no és un desallotjament sinó una acció de neteja

El director dels Mossos, Manel Prat, i el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, han explicat que l'objectiu és vetllar per la seguretat i mantenir la normalitat al centre de Barcelona. El Govern vol evitar riscos en cas que dissabte a la nit hi hagi celebració a Canaletes, si el Barça guanya la Lliga de Campions

Redacció
2 min
El portaveu del Govern, Francesc Homs / TV3

BarcelonaEl Govern insisteix que l'operació de la policia a la plaça de Catalunya no és un desallotjament sinó una acció per donar suport a les brigades de neteja. Segons han explicat el director general dels Mossos, Manel Prat, i el portaveu del Govern, Francesc Homs, l'objectiu és garantir la seguretat i la normalitat i evitar riscos per si dissabte a la nit hi ha celebració a Canaletes si el Barça guanya la Champions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevsita a Catalunya Ràdio, Manel Prat, el director general de la policia catalana, ha explicat que l'operació dels Mossos és "principalment una operació de neteja", però també té l'objectiu d'"evitar possibles riscos" en cas que hi hagi celebració dissabte a la nit, si el Barça guanya la Lliga. Segons Prat, es tracta de "la mateixa operació que té lloc l'endemà de la revetlla de Sant Joan". "S'estan retirant objectes contundents, i altres coses que poden resultar perilloses, com les bombones de butà", ha explicat el director de la policia. "Prefereixo prevenir", ha dit Prat, que ha apel·lat a la seva responsabilitat com a l'hora de "vetllar per garantir la seguretat". Tot i això, Prat també ha reconegut que s'estan retirant "pancartes i tendals".

Per la seva banda, el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha dit en una altra entrevista a TV3 que "com a Govern hem de garantir que les coses es puguin fer de manera normal". Homs ha explicat que després de les eleccions municipals de diumenge passat, l'acampada ha registrat menys presència, per una qüestió que ell ha considerat de "sentit comú". El portaveu ha explicat que la prioritat del Govern és garantir "la seguretat i l'ordre públic". Segons Homs, a més, la policia catalana ha actuat fent gala del seu caracter "democràtic" i amb "proporcionalitat"

stats