Política 18/11/2014

El Govern preveu aprovar l'avantprojecte de pressupostos el 2 de desembre

L'executiu d'Artur Mas té intenció de portar els pressupostos al Parlament encara que no tingui lligat els suports necessaris perquè prosperin, després de la ruptura amb ERC

O.march / M.colomer
1 min

BarcelonaEl Govern té previst d'aprovar el 2 de desembre l'avantprojecte de llei dels pressupostos del 2015, segons ha avançat aquest dimarts el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, durant una compareixença de premsa després de la reunió setmanal del consell executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu d'Artur Mas té intenció de portar els pressupostos del 2015 al Parlament malgrat que no té garantits els suports necessaris perquè puguin prosperar. Mas s'ha obert a negociar els comptes amb el PSC després de la negativa d'ERC a avalar uns comptes autonòmics que considera inviables i que creu que no té sentit aprovar a corre cuita si hi ha d'haver un avançament electoral. Per això, els republicans prefereixen la via de la pròrroga.

4.000 milions menys

Els pressupostos del 2015 hauran de gastar més de 4.000 milions d'euros menys que enguany si l'Estat no flexibilitza els límits del deute. Els més de 4.000 milions que falten per als comptes del 2015 ja els va concretar el document de 23 demandes que el president Artur Mas va entregar a Mariano Rajoy en l'última reunió que van mantenir a la Moncloa.

stats