Política 18/09/2017

El 'sí' guanyaria l'1-O, segons una enquesta d''eldiario.es'

El 60% dels catalans volen votar l'1-O. El 37,1% dels votants del PSC i el 31,9% dels de Ciutadans estan disposats a participar-hi

Ara
1 min
Enquesta de 'eldiario.es'

BarcelonaEl 'sí' guanyaria amb un 59,5% del vots i el 30,7% votaria 'no' l'1-O, segons el baròmetre especial d''eldiario.es' elaborat per Celes-tel, que confirma l'avantatge del vot pro independència respecte d'altres consultes anteriors. La participació també en surt reforçada: tal com publica també l'enquesta de l'ARA, el 60% dels catalans estan a favor del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'enquesta del rotatiu, la suma dels votants del 'no' i dels que no aniran a votar representa un 45,7% del cens, que és superior al dels votants pel 'sí' i, per tant, hi hauria una majoria que no està a favor de la independència. Un 5,4 dels enquestats votarien en blanc i un 4,4 estan indecisos.

Per partits polítics, l'enquesta diu que la majoria de votants d'ERC i PDECat votarien 'sí' (un 93,9% en el cas d'ERC i un 92,1% en el del PDECat). En canvi, el rotatiu destaca la fractura a Podem, on hi ha la majoria d'indecisos: el 70,3% votaran, el 33,3% votaran 'sí' i el 62,2% votaran en contra del referèndum. Pel que fa al PP i a la CUP, l'estudi diu que no té prou informació per treure conclusions.

El rotatiu també destaca que el 37,1% dels votants del PSC estan disposats a participar en el referèndum que la seva direcció qualifica d'il·legal i que el 31,9% dels votants de Ciutadans també vol votar l'1-O.

stats