DRET A DECIDIR
Política 29/05/2014

La cadena humana pel dret a decidir del País Basc ja té inscrites les 50.000 persones necessàries

La iniciativa, similar a la Via Catalana, unirà els 123 quilòmetres que separen Durango de Pamplona el 8 de juny

Efe
1 min

BilbaoMés de 50.000 persones ja s'han apuntat a la cadena basca pel dret a decidir que es farà el 8 de juny, organitzada pel grup sobiranista Gure esku dago (És a les nostres mans). Aquesta cadena humana, similar a la Via Catalana de la Diada de l'any passat, unirà els 123 quilòmetres que separen la localitat biscaïna de Durango de Pamplona sota el lema 'Som una nació, tenim dret a decidir, és el moment de la ciutadania'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Responsables de l'organització ha dit aquest dijous en una conferència de premsa a Bilbao que es calcula que cada quilòmetre es cobrirà amb 400 o 500 persones, i que en aquest moment ja està apuntat el nombre suficient d'assistents per cobrir el recorregut. El nombre final de participants, però, encara no se sap ja que encara està oberta la inscripció.

De moment, hi ha preparats 700 autobusos i es compta amb 2.500 voluntaris per ajudar en les tasques d'organització. La cadena es formarà de 12.00 a 12.30, però aquest acte s'emmarca en un dia sencer "festiu i reivindicatiu", segons ha exposat Josu Herrero.

Està previst que participin en la cadena representants de grups catalans i escocesos, segons ha comentat Ainhoa Mendibil, que ha destacat que encara no es té informació sobre els que acudiran.

Sobre el finançament d'aquest acte, han assegurat que surt, principalment, dels cinc euros que aporta cada persona en apuntar-se. Mendibil ha rebutjat pronunciar-se sobre el recurs presentat pel delegat del govern espanyol al País Basc, Carlos Urquijo, contra una subvenció de 100.000 euros atorgada per la Diputació de Guipúscoa, governada per Bildu, per organitzar la cadena. Segons ha dit, després del 8 de juny, l'organització difondrà totes les dades econòmiques relacionades amb aquesta iniciativa.

stats