CONSULTA D'INDEPENDÈNCIA
Política 11/04/2011

Homs: "Pel Govern, el resultat de la consulta marca el camí cap al dret a decidir"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl resultat de la consulta de Barcelona no ha passat desapercebut, ni tan sols pel govern de la Generalitat. El portaveu de l'executiu que presideix Artur Mas, Francesc Homs, va afirmar ahir en declaracions exclusives a l'ARA, un cop coneguts els resultats del 10-A, que les xifres de la consulta d'independència de Barcelona "marquen el camí, en la direcció de la transició nacional cap al dret a decidir". "En aquest camí hi ha una primera etapa que volem complir en aquesta legislatura, que és el pacte fiscal, objectiu compartit per una àmplia majoria dels ciutadans de Catalunya", va insistir Homs, que va felicitar l'organització de la consulta de la capital catalana per "l'èxit" registrat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Oriol Pujol, secretari general adjunt de CDC, també va expressar-se en termes similars des de l'edifici barceloní de la UGT, quarter general de la consulta, i va reclamar el pacte fiscal com a primer pas cap al dret a decidir. També va assegurar que, només conèixer el resultat, el va comunicar al president Mas.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha anat encara més enllà i ha parlat de "canvi de cicle" després dels resultats de diumenge. Puig creu que tots els partits hauran de posicionar-se davant de l'èxit de les consultes sobiranistes. "Aquesta és una manifestació més que la societat, més enllà de la política, ha donat com a reafirmació davant d'un canvi de cicle", ha reblat Puig.

stats