Política 20/12/2016

Iglesias avisa que no comptarà amb Errejón si s'enfronten al congrés de Podem

El secretari general del partit lila converteix l'assemblea ciutadana en un plebiscit sobre el seu lideratge

Ara
2 min
Iglesias: “Caldria estar boig per prescindir d’Errejón”

MadridPablo Iglesias ho torna a fer. El líder de Podem vol convertir el congrés del partit del febrer en un plebiscit sobre el seu lideratge. Ningú més, fins i tot el seu número dos, Íñigo Errejón, té intenció de fer-li ombra i presentar-se a les primàries per a secretari general. Tot i això, Iglesias ha advertit aquest dimarts al matí en una entrevista a Radiocable que si el seu projecte surt derrotat de l'assemblea ciutadana farà un pas enrere perquè creu que és imprescindible vincular les idees a les persones que les defensen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si el document d'estratègia política més important que presenta el meu equip i el meu projecte surt derrotat, jo no puc ser secretari general i això no cal dramatitzar-ho. No pot ser cap problema, però les persones han d'estar vinculades a les seves idees", ha dit el líder de Podem en l'entrevista al programa 'La cafetera'.

El líder de Podem vol aplicar la mateixa lògica al seu número dos. A la tarda, en l'entrada al ple al Congrés, ha anat un pas més enllà i després que Errejón anunciés que té intenció de presentar un projecte propi de cara a Vistalegre 2 -com el partit anomena el congrés del febrer-, Iglesias l'ha advertit que no comptarà amb ell si les seves idees s'enfronten a l'assemblea ciutadana. "Jo tinc una proposta política que vull construir amb d'altres i voldria tenir-hi Íñigo i Miguel Urbán [el portaveu dels anticapitalistes] i més gent, però si finalment hi ha propostes diferenciades jo crec que els companys que estiguin a la primera línia han de ser els companys les idees dels quals tinguin el suport majoritari de Podem", ha assenyalat.

No està en dubte, de moment, la posició d'Errejón com a portaveu al Congrés, però sí la seva figura al capdavant de la secretaria política de Podem. La família anticapitalista ja havia deixat clar que el volia fora de la primera línia política, i també ho havien fet fonts 'pablistes'. Ara Iglesias ha estat aquest dimarts molt clar sobre la seva posició.

L'escenari es repeteix

En el congrés fundacional de Podem la tardor del 2014, Iglesias ja va convertir les primàries en un plebiscit sobre la seva figura. Avui, justament, acaba el termini de votació dels inscrits per decidir quines han de ser les regles del joc de Vistalegre 2. Es tracta del primer pols davant les bases d'Iglesias i Errejón, que defensa que la votació sobre idees i persones es faci per separat.

"Jo no vull ser secretari general costi el que costi, vull ser secretari general si els companys estan d'acord amb el meu equip i amb el projecte que presenta el meu equip. Si no, jo crec que tots nosaltres som prescindibles", ha assenyalat sobre la consulta a les bases. Considera que dins de Podem hi ha "companys amb un perfil mediàtic molt fort" que poden aspirar a la secretaria general de Podem.

stats