Política 23/02/2016

Iglesias titlla l'acord PSOE-C's de "focs d'artifici"

Recorda que no és un pacte de govern ni d'investidura perquè "no donen els números" i assegura que treballaran "fins al final" per a un govern d'esquerres

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

MadridPodem no donarà suport a la investidura de Pedro Sánchez si tanca un acord amb Ciutadans. Ho ha assegurat aquest dimarts Pablo Iglesias en roda de premsa des del Congrés després de reunir-se amb els portaveus d'ERC i Democràcia i Llibertat, que l'han animat a defensar el referèndum fins al final. En aquest sentit, el líder de Podem creu que els dos partits sobiranistes s'abstindran a un govern de coalició per impedir que governi el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al partit morat, l'escenificació d'un preacord entre Sánchez i Albert Rivera no són més que "focs d'artifici" perquè amb 130 diputats "no es va enlloc". "No és un acord de govern ni d'investidura, encara que ho ratifiqui el Papa, senzillament perquè no donen els números", ha assegurat Iglesias. Podem té la intenció de seguir a la taula de negociacions "fins al final" per aconseguir que a Espanya hi hagi un "govern de canvi".

De fet, Iglesias considera que Sánchez, pactant amb Ciutadans, s'està "autoexcloent" com a president i arraconant-se cada vegada més cap a la dreta. "Si no se suma el PP a aquest acord, no és un acord de governi ni d'investidura. El que nosaltres estem proposant és diferent i s'apropa més a la realitat aritmètica: proposem un govern de coalició i de progrés", ha indicat.

stats