Política 20/10/2022

Ignasi Centelles serà el nou delegat del Govern davant la UE

L'anunci de Serret a Brussel·les genera malestar a l'anterior delegat per "manca d'institucionalitat"

2 min
Serret i Centelles avui a Brussel·les

BarcelonaMeritxell Serret ha aprofitat la seva estrena com a nova consellera d’Exteriors a Brussel·les aquest dijous per presentar en societat el nou delegat del Govern de la Generalitat davant de la Unió Europea: Ignasi Centelles. Serà designat oficialment la setmana que ve per acord del consell executiu, però Serret ha considerat convenient aprofitar la seva presència a Bèlgica amb el president, Pere Aragonès, que es reuneix amb dos comissaris de la Unió Europea durant aquest viatge, per anunciar el seu nou fitxatge. De fet, ja han mantingut una trobada també amb el president a la mateixa delegació.

En una atenció als mitjans a la delegació catalana, Serret ha defensat que Centelles “farà molt bona feina” per “donar continuïtat” a la tasca de la conselleria davant les institucions europees. El nou delegat era, fins ara, coordinador de la Coppieters Foundation, dedicada a la promoció de polítiques relacionades amb la diversitat lingüística i cultural a la UE, i també comissionat a la capital belga del Col·legi de Professionals de la Ciència Política i Sociologia de Catalunya. La Coppieters Foundation està associada a l’Aliança Lliure Europea, el partit europeu on pertany Esquerra Republicana. De fet, l’eurodiputat d’ERC Jordi Solé n’és el secretari general. A banda d’això, Centelles també va treballar a la direcció general d’Ampliació de la Comissió Europea entre el 2007 i el 2010 en l'àmbit dels Balcans.

Malestar de l’exdelegat

Tanmateix, les “formes” amb què Serret ha decidit presentar el nou inquilí de la delegació catalana han aixecat recels al seu antecessor, Gorka Knörr, que va ser destituït recentment amb la sortida del Govern de Junts. Segons explica ell mateix en declaracions a l’ARA, creu que “no s’ha cuidat la institucionalitat” en l'anunci d'aquest dijous.

Gorka Knörr, exdelegat de la Generalitat a la UE

Knörr considera que si la nova consellera tenia la intenció de presentar el nou delegat en aquest viatge hauria estat bé fer alguna mena de “traspàs” amb ell aprofitant la presentació en societat. En canvi, assegura que des del nou govern d’ERC se li va traslladar que no calia que avui fos a la Delegació. “Em vaig oferir incondicionalment a ajudar en aquesta visita institucional un cop cessat”, assegura Knörr, que creu que podria haver traslladat a la trobada d'avui mateix la tasca que ha dut a terme fins ara al seu relleu.

En tot cas, Knörr també aclareix que el seu recel només té a veure amb una qüestió de “formes” i “institucionalitat”, i no en el fet d'haver estat destituït del càrrec, ja que és conscient que el seu nomenament era de “confiança” de Victòria Alsina i que amb una nova consellera el més probable era que fos apartat.

stats