Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

La Diputació de Barcelona evita ratificar el seu número 2, detingut per la trama de la ITV

La junta de portaveus retira la ratificació de Josep Tous de l'ordre del dia del ple. Josep Tous és coordinador general des de fa 20 dies en substitució de Josep Maria Matas, apartat per facturar 900.000 euros a l'ACM

La Diputació de Barcelona ha retirat del ple d'aquest dimecres el punt on s'havia de ratificar el nomenament del seu número 2, Josep Tous, després que hagi estat detingut a causa de la seva presumpta relació amb un cas de tràfic d'influències en les concessions de llicències d'ITV a Catalunya.

La junta de portaveus de la Diputació de Barcelona s'ha reunit avui amb caràcter extraordinari, a petició d'ERC, per avaluar la situació després de la detenció de Tous, hores abans de la celebració del ple que havia de ratificar el decret del seu nomenament com a coordinador general, punt que finalment ha estat retirat de l'ordre del dia. El ple, per tant, no es posicionarà sobre el nomenament.

Josep Tous va ser nomenat fa 20 dies en substitució de Josep Maria Matas, que havia estat destituït en saber-se que havia facturat amb la seva empresa 900.000 euros a l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

Fonts de CDC van assegurar ahir a l'ARA que Tous no serà cessat del càrrec de coordinador general de la Diputació de Barcelona: "Malgrat que està detingut, podria sortir en llibertat sense càrrecs, i això fa que mantinguem la prudència fins que no aclareixi la seva versió", va considerar ahir un membre de la cúpula.

RE

Etiquetes

Més continguts de