ELECCIONS DEL 22-M
Política 01/03/2011

Laporta amenaça de trencar amb Solidaritat si no se suma a l'aliança d'ERC i Reagrupament

El líder de la coalició assegura que es presentarà amb Portabella com a Democràcia Catalana si SI no arriba a un acord amb la resta de forces independentistes

Redacció
1 min

BarcelonaEl líder de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, ha reivindicat que "la millor proposta per Barcelona" és una "gran coalició independentista". Per aquest motiu ha advertit que si SI no es replanteja l'opció de sumar-se a ERC i Reagrupament, ell sí que s'hi sumarà amb Democràcia Catalana, una possibilitat que suposaria el trencament de la coalició set mesos després de la seva creació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Alguns partits com SI han dit que aniran a les eleccions en solitari. Ho respecto, però crec que a Barcelona s'hi ha d'anar en coalició amb ERC i Reagrupament. Seríem molt forts i seria una proposta molt atractiva per a la ciutadania", ha afirmat Laporta en una conferència a la UPF que ha recollit el digital directe.cat.

Malgrat tot, l'expresident blaugrana encara confia que Solidaritat acabi sumant-se a la coalició. De fet, Laporta ha subratllat que si va fer el salt a la política va ser per sumar i cercar la unitat independentista. El diputat també ha insistit que els estatuts de SI que preveuen incompatibilitat de càrrecs no l'afecten, ja que són els de Solidaritat per a la Independència, un dels set partits que formen la coalició. "L'únic partit que em vincula és Democràcia Catalana", ha etzibat Laporta.

stats