RETALLADA A LA FUNCIÓ PÚBLICA
Política 05/06/2013

Els treballadors públics que cobren menys de 18.068 euros no perdran cap paga extra

Ortega confirma que els 5.000 sous més baixos de la funció pública, que perceben menys de dos cops el salari mínim, quedaran exclosos de la retallada

R. Tugas / R. Mateos
1 min
La meitat de l'estalvi no prové de la supressió d'una paga extra, sinó d'altres mesures.

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha explicat aquest dimecres al ple que en la reunió de la taula de funció pública proposarà als sindicats que aquells empleats que cobren menys de dues vegades el salari mínim −18.068 euros anuals− no perdin cap paga extra. Era una de les demandes d'ERC i un dels punts que calia concretar sobre l'acord a què havien arribat amb CiU per esmenar les retallades a la funció pública. "Si arribem a un acord amb els sindicats, no hi haurà cap treballador que cobri un salari 18.068 euros anuals que perdi una paga extra", ha avançat Ortega, que també ha explicat que d'altra banda "es plantejaran mesures de flexibilització que permetin una millor conciliació" i que la tisorada serà transitòria, fins que la situació econòmica millori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha exposat en resposta a una pregunta del diputat d'ERC Sergi Sabrià, que ha celebrat que quedin exclosos de la mesura "els 5.000 sous més baixos de la funció pública". El parlamentari republicà ha subratllat igualment que "la mesura és injusta, però malauradament obligada" per l'ofec financer de la Generalitat, i ha apuntat que l'estalvi que suposa la retallada salarial, de 420 milions, "equival a un 2,5% del dèficit fiscal de Catalunya, entre 8 i 9 dies de dèficit fiscal".

stats