RÀTING CATALÀ
Política 01/09/2012

Ortega critica la rebaixa de S&P de la qualificació del bo català i reclama una "agència europea i neutral"

La vicepresidenta també rebutja "l'egoisme" de certes comunitats respecte a la sol·licitud de liquiditat de Catalunya i censura les declaracions del coronel espanyol Alamán

Acn
1 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha visitat aquest dissabte la Festa Major de Torà (Segarra)

ToràLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, considera que la nova devaluació del deute català per part de l'agència de qualificació Standard & Poor's (S&P) "posa en evidència la necessitat de crear una agència de qualificació europea independent i neutral". Una agència de qualificació allunyada, segons Ortega, "dels interessos ocults de les nord-americanes". Paral·lelament, la vicepresidenta del Govern considera que haver rebutjat crear els hispanobons i apostat pel fons de liquiditat ha portat a aquesta situació. Segons Ortega, els hispanobons haurien generat menys confusió. La vicepresidenta no veu correcte, a més, barrejar la petició del pacte fiscal amb la devaluació del deute.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Egoisme" d'altres comunitats autònomes

Joana Ortega també ha lamentat les crítiques d'algunes comunitat autònomes de l'Estat a la petició de Catalunya. Segons la vicepresidenta, ratllen "l'egoisme" després d'anys de solidaritat de Catalunya amb la resta de l'estat espanyol. Per la vicepresidenta del Govern, les declaracions mostren "una poca amplitud de mires per part d'algunes comunitats autònomes que han sigut receptores de fons catalans, però que en canvi tenen un clar desconeixement de Catalunya, que és qui més ha aportat a l'Estat, i per això ara vol posar límits", ha puntualitzat Ortega.

Declaracions "desencertades"

La vicepresidenta del Govern també ha criticat les declaracions d'un alt càrrec de l'exèrcit sobre la independència de Catalunya, que "no beneficien ningú". "El ministre de Defensa hauria de posar les coses allà on calen", ha demanat Ortega. La vicepresidenta creu "desencertades" aquestes declaracions que "només poden portar a un cert caos en un moment en què no cal posar més llenya al foc", ha afegit.

stats