CANVI DE CICLE
Política 11/03/2015

Jordi Martí (MES): "No m'agradaria que el full de ruta acabés tancat en un despatx entre CDC i ERC"

El dirigent de la formació d'exsocialistes reclama a 'L'Oracle' que l'acord "ha d'aglutinar tants com sigui possible" i pactar-se entre tots els partits sobiranistes

Ara
1 min
Jordi Martí, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl portaveu del Moviment d'Esquerres, Jordi Martí, ha defensat aquest dimecres a 'L'Oracle' de Catalunya Ràdio que el full de ruta sobiranista "ha d'aglutinar tants com sigui possible". La seva formació, de fet, forma part de la taula de partits impulsada per l'ANC i Òmnium per traçar aquestes línies comunes cap a la independència, l'espai on espera que s'acabi de concretar el rumb comú, malgrat que CDC i ERC tenen a tocar una proposta conjunta i que voldrien que després estigués oberta a altres formacions. "No m'agrada que això acabi tancat en un despatx entre CDC i ERC", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Martí ha apuntat que una proposta unitària que havien explorat conjuntament els partits favorables al dret a decidir "obria la porta a la possibilitat de reclamar que Catalunya ha de poder votar un dia de forma natural". "Si això es torna a impedir, el Parlament estarà avalat per impulsar les mesures unilaterals que calgui", ha afegit, i ha recordat les grans línies que ja va avançar l'ARA.

En aquest sentit, el dirigent de MES ha demanat seriositat als "independentistes exprés" i no posar presses en un procés que considera difícil. "No hi ha res pitjor que voler la lluna i no moure't del lloc on ets", ha exemplificat, referint-se també a Podem i el discurs basat a capgirar la societat.

stats