Política 04/04/2022

Jordi Sànchez adverteix que en alguns lideratges de Junts hi ha "un excés de vanitat"

El secretari general del partit insisteix en una llista unitària per a la nova direcció

ARA
2 min
El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, durant el consell nacional a Alcarràs (Lleida)

BarcelonaL'etapa de Jordi Sànchez com a líder de JxCat ha estat marcada per les tensions internes d'un espai que encara està teixint les seves pròpies costures ideològiques. Conscient d'aquest fet, a l'anunciar aquest dissabte que no repetirà com a secretari general del partit va remarcar la necessitat que, per al relleu, es presentés una sola candidatura que eviti les disputes en un espai que, segons ha explicat aquest dilluns en declaracions a TV3, conté "alguns lideratges" que tenen "un excés de vanitat" i on també hi ha "un dèficit de lleialtat de grup".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La substitució de Sànchez, una figura que no ha acabat d'assolir el consens sobre el seu lideratge durant el seu pas per la secretaria general, es farà efectiva en la primera quinzena de juny durant el congrés que la formació celebrarà a la Catalunya Nord, on caldrà veure quin dels sectors -la línia més pragmàtica, majoritària al Govern, o el sector més abrandat- s'imposa dins del partit. A les travesses apareixen els perfils de Jordi Turull i Laura Borràs, que Sànchez ha definit com a "dos actius imprescindibles", que tenen la "confiança" per "tenir el paper que ells vulguin". Amb tot, ha asseverat, hi ha d'haver una única llista que integri totes les sensibilitats.

Una mostra de les tensions amb Sànchez ha tornat a aparèixer aquest matí en boca de l'exvicepresident del Parlament Josep Costa, que ha llançat un dard a l'encara secretari general de Junts, tot i que sense esmentar-lo: "La legislatura que vaig ser diputat algunes de les pitjors pressions per fer-nos recular i acatar van sortir de les presons". I ha afegit: "Per això és una bona notícia que es vagin apartant de la primera línia els líders que estan en llibertat condicional".

Sigui com sigui, el lideratge que continuarà sent "indiscutit" a Junts, segons Sànchez, és el de Carles Puigdemont com a president del partit. No obstant, no ha esvaït els dubtes sobre la continuïtat de l'expresident de la Generalitat al capdavant de la formació i s'ha limitat a apuntar que té una decisió "madura" però que haurà d'anunciar ell. El que ja va avançar Puigdemont quan va ser reelegit com a president del Consell per la República és que si hi havia alguna "col·lisió" entre tots dos càrrecs escolliria liderar el Consell.

Torra també es distancia de Sànchez

Qui també ha marcat distàncies aquest dilluns amb Sànchez ha sigut l'expresident Quim Torra -que, com Costa, no és militant de Junts tot i haver-ne estat diputat-, que en una entrevista en el programa Aquí amb Josep Cuní, de SER Catalunya, ha explicat que la seva relació amb el secretari general de Junts no era òptima: "No empatitzàvem", ha admès. "Li he donat tot el suport mentre ha estat a la presó, però a vegades coincideixes més amb unes persones que amb unes altres", ha afegit.

stats