ESPIONATGE
Política 25/06/2013

Jorge Fernández ni respon a la petició de compareixença al Parlament pels espionatges

L'Estatut permet a la cambra sol·licitar que hi assisteixin ministres i CiU ha lamentat el "menyspreu institucional més absolut" mostrat pel ministre, que havia de venir aquest dimecres

R. Tugas / C. Dinarès
1 min

BarcelonaAquest dimecres el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, no serà a la comissió d'afers institucionals del Parlament, tot i que la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, l'hi va demanar el 18 de juny després que ho aprovés una majoria dels grups, que volien explicacions dels casos d'espionatge i del polèmic informe d''El Mundo' publicat en campanya. L'Estatut habilita el Parlament a demanar compareixences de ministres i De Gispert ho va sol·licitar a través de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, com marca el protocol, però sense rebre cap resposta. Ho ha avançat en roda de premsa aquest dimarts el president de CiU al Parlament, Jordi Turull, que ha lamentat el "menyspreu institucional més absolut" mostrat per Jorge Fernández.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tampoc no hi assistirà el director general de la policia, Ignacio Cosidó Gutiérrez, a qui també s'havia sol·licitat la compareixença el mateix dia pel mateix motiu. No és el primer cop que s'ignora una sol·licitud d'aquestes, ja que la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ja va ignorar una demanda del Parlament per comparèixer-hi.

Tot i això, el PP ha excusat el seu ministre i ha repartit la còpia de la sol·licitud tramitada, on no hi consta la data de compareixença. Al seu torn, el president de la comissió d'afers institucionals, Sergi Sabrià (ERC), afirma a l'Ara.cat que l'executiu central ni tan sols va respondre a la primera missiva i, per tant, no s'ha pogut buscar una data que vagi bé a totes les parts. Sigui com sigui, la compareixença no s'anul·larà, sinó que aquest dimecres s'ajornarà a l'espera que Jorge Fernández respongui.

stats