ONZE DE SETEMBRE
Política 13/09/2013

Duran fa una crida a "no dividir entre catalans bons i dolents"

El líder d'Unió nega que hi hagi negociacions Mas-Rajoy per la consulta i considera que situar la independència com un "imperatiu ètic" és una "aberració"

Oriol March
1 min
LA PRESSA DE DURAN  El líder d'Unió va marxar cap  al Panamà just després de l'ofrena del matí.

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha aprofitat la seva carta web setmanal per insistir que "no es pot dividir el país en funció de quin sigui l'horitzó nacional de cadascú" ni "interpretar que la Diada ha estat un intent de fer-ho". "S'han de respectar les diverses visions [...] i també s'ha de respectar la voluntat de la majoria", apunta Duran des de Panamà, on va viatjar aquest dimecres. Una circumstància que va fer descartar la seva presència a la Via Catalana cap a la independència que va organitzar l'ANC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sisplau, no dividim el país en catalans bons i dolents. No assenyalem qui no pensa com nosaltres com qui no respon a l'ètica de la responsabilitat i del compromís amb Catalunya. No és més català i més compromès amb el seu país i amb el futur de les seves generacions el que defensa la independència que qui no ho fa, qui assisteix per aquesta raó a la Via Catalana o a qualsevol altra manifestació que qui no hi va", sosté el líder d'Unió, que critica –sense citar-ne l'autor– un tuit que situava la independència com un "imperatiu ètic". "Quina aberració, des de molts punts de vista i sobretot des del punt de vista doctrinal d'Unió!", s'exclama Duran.

Aquest tuit a què es refereix Duran el va escriure Pep Martorell, membre del comitè de govern d'Unió. "La independència és un imperatiu ètic per a tots aquells que somniem un futur millor per als nostres fills i les nostres filles", sostenia Martorell el 18 de novembre.

stats