CONFERÈNCIA NACIONAL D'ERC
Política 06/07/2013

Josep Maria Àlvarez (UGT) defensa que "ningú pot privar el poble català d'exercir el dret a decidir"

Elisenda Paluzie assegura que "La Caixa i el Banc Sabadell treballen entre bastidors contra la independència"

Roger Tugas
2 min

L'Hospitalet de LlobregatEl secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha intervingut aquest dissabte a una taula rodona de la conferència nacional d'ERC a l'Hospitalet de Llobregat sobre la dimensió econòmica de la República catalana, juntament amb la degana de la facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzie, i el secretari general del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell. En la seva intervenció, Àlvarez ha defensat que el futur estat català hauria d'enfortir el sector industrial i ha recordat que "no hi ha cap país del món amb impostos baixos que hagi mantingut un estat del benestar fort", però també s'ha referit al procés cap a la consulta. "El dret a decidir del poble català forma part dels drets humans i ningú no el pot privar d'exercir aquest dret", ha assegurat, cosa que provocaria que "més enllà del que passi l'endemà de convocar-lo s'obriran noves vies desconegudes fins ara perquè Catalunya pugui trobar el seu lloc i solucionar la situació dels últims 30 anys". No s'ha definit, però, per quina seria l'opció de vot per la qual optaria ni quin projecte nacional preferiria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quant al paper del sindicalisme en el procés, el líder d'UGT a Catalunya ha apuntat que "també hi ha riscos: que es trenqui la unitat del poble català" i que els sindicats han de "vetllar perquè això no passi". "Hem de vetllar per fer atractiu aquest projecte perquè quan arribi el dia d'exercir el dret a decidir cadascú voti una cosa o una altra", ha afegit Àlvarez, i ha recordat que "en aquest país mai no hi ha hagut progrés social sense progrés nacional, ni progrés nacional sense progrés social".

"Serem la gent els que decidirem, no els bancs"

Al seu torn, Paluzie s'ha referit al paper de les entitats financeres durant el procés i ha assegurat que "La Caixa i el Banc de Sabadell treballen entre bastidors contra la independència". "Ara tenen més interessos a Espanya que abans de la reforma de les entitats financeres", ha justificat, i ha apuntat que "al final, però, serem la gent qui decidirà, no els bancs". I La Caixa i el Banc de Sabadell "s'acabaran adaptant al que hi hagi", ha afegit.

stats