Política 10/02/2012

El Poder Judicial diu que "tots els imputats no són iguals" per justificar que no es gravi en vídeo la declaració d'Urdangarin

La portaveu del CGPG, Gabriela Bravo, puntualitza en una entrevista a TVE que la pressió mediàtica és més forta en el cas del gendre del rei i que hi ha més risc que el DVD corri

Ara
2 min

Barcelona"No tots els imputats són iguals"... almenys pel que fa als mitjans de comunicació. Aquest és l'argument de la portaveu del Consell General del Poder Judicial espanyol (CGPJ), Gabriela Bravo, per justificar la decisió de no enregistrar la declaració d'Iñaki Urdangarin en vídeo, com es faria en un altre cas. En una entrevista a TVE, Bravo ha s'ha referit a la "pressió mediàtica" a la qual està sotmès el gendre del rei i ha donat a entendre que es vol evitar que existeixi el DVD perquè no hi hagi possibilitats que es filtri a la premsa l'enregistrament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha explicat que s'ha ordenat investigar les filtracions a la premsa que hi ha hagut en aquest cas, com s'ha fet en altres ocasions, perrquè provoquen "judicis paral·leles que atempten contra el dret de presumpció d'innocència". Segons Bravo, la decisió de no gravar la seva declaració en vídeo "no obeeix a ser qui és", sinó a les dimensions mediàtiques del cas. No es pot "estigmatitzar la seva imatge", ha dit.

Crítiques a Villarejo per les seves crítiques al Suprem

Pel que fa al cas Garzón, Bravo ha dit que és "intolerable" i "inadmissible" que es titlli de "feixistes" els membres del Tribunal Suprem que han condemnat el magistrat per les escoltes als imputats i els advocats del cas Gürtel. Les resolucions judicials es "poden criticar i no compartir", i no es tracta de "vetar el dret a la crítica", però acusar els set magistrats que han jutjat a Garzón de "casta de buròcrates al servei de la venjança", com ha fet l'exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo és entrar en "desqualificacions i atacs personals" contra els membres del poder judicial.

Sense voler entrar a valorar la condemna, la portaveu del CGPJ ha insistit que Garzón ha tingut un judici "amb totes les garanties" i amb un tribunal "imparcial" que ha actuat "sense cap tipus d'ideologia" i ha dictat una sentència "per unanimitat ".

stats