Política 21/02/2018

La jutgessa arxiva la denúncia de la CUP per assetjament policial a la seva seu el 20-S

Considera que els agents es van "limitar a intervenir material propagandístic en compliment de la instrucció de la fiscalia"

Ara
1 min
La CUP impedeix que la Policia Nacional entri a la seva seu

BarcelonaEl jutjat 9 de Barcelona ha arxivat aquest dimecres al matí la denúncia de la CUP per assetjament policial a la seva seu el 20 de setembre. Després dels escorcolls de la policia espanyola a les seus de la Generalitat amb motiu de l'1 d'octubre, diversos agents es van desplaçar fins a la seu de la formació a Barcelona, al carrer Casp. Els militants, però, els van barrar al pas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons informa la CUP en un comunicat, el jutjat ha decidit arxivar la denúncia al·legant que els agents de la Policia Nacional "es van limitar a intervenir el material propagandístic en compliment de la instrucció de la Fiscalia, sense que la durada de la intervenció policial es pugui entendre com a delicte", tot i no disposar, com va denunciar la CUP, d'una ordre judicial.

Els advocats del partit anticapitalista, quan van interposar la denúncia, van demanar que se citessin testimonis dels fets per deixar constància de la llarga estona –prop de 7 hores segons la formació– que els agents havien estat davant la seu, que no constava en l'informe redactat per la policia del mateix dia. La jutgessa que instrueix el cas, però, no ha acceptat les diligències, i relativitza així la durada temporal de l'operatiu.

Per altra banda, la magistrada emmarca l'actuació policial, per ordres de la Fiscalia, “dins del seguiment que la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona havia fet fins llavors per trobar activitats col·lectives i individuals relacionades amb el suport a la preparació i celebració del referèndum”, i dona validesa a la intercepció de cartells del partit, tot i que la CUP no formava part del Govern i, per tant, el partit no estava afectat per la prohibició del Tribunal Constitucional.

stats