2 min
Debat de TV3

BarcelonaEn el primer debat a nou de la història de TV3, els candidats van buscar duels amb aquells aspirants que tenen als antípodes però també amb aquells amb qui es disputen els votants. La presència de la ultradreta va enfangar la discussió, que a estones va esdevenir un guirigall

Carlos Carrizosa

ECLIPSAT

Acostumat a ser el més contundent contra l’independentisme i contra el socialisme, ahir va quedar arraconat per Garriga. Carrizosa fins i tot va semblar moderat, però sobretot desorientat.

Salvador Illa

COMBATIU

És el principal focus de les crítiques, però no és el primer debat en què Illa creu que l’interpel·len més del que realment ho fan. “Jo no dono lliçons i a mi ningú me’n dona”, va anar repetint.

Alejandro Fernández

PLETÒRIC

A Illa li va preguntar irònicament de què havia sigut ministre. A Garriga, que aclarís si volia ser diputat o tancar el Parlament. Va encertar en el to i va escorar conscientment Vox encara més a l’extrema dreta.

Laura Borràs

EFECTISTA

Es va endur el primer titular de la nit amb l’anunci que Josep Maria Argimon seria el seu conseller de Salut. Poc interpel·lada per la resta, va saber col·locar els missatges que més li interessaven.

Jéssica Albiach

SEGURA

Sabia què volia dir des de la primera intervenció. Sector públic, tripartit i diàleg. Va presentar JxCat com la seva nèmesi, però a ERC li va replicar els atacs al ministeri de Treball. I va ignorar activament Vox.

Àngels Chacón

ALLIBERADA

La candidata del PDECat va aprofitar el fet de no formar part ja del Govern per buscar el cos a cos amb els seus fins ara socis de JxCat i ERC. Va intentar utilitzar cada intervenció per marcar perfil propi.

Pere Aragonès

CENTRAT

Va buscar el cos a cos amb Salvador Illa i va rebre atacs de pràcticament totes bandes, fet que el va situar en una posició central. Va voler lluir perfil gestor anunciant que lligarà els pressupostos a la investidura.

Dolors Sabater

DUBITATIVA

Li va costar entrar en el debat i quan ho va fer va ser amb intervencions llargues. Va fixar missatges en desnonaments, política social i lluita contra Vox, però va trontollar a l’hora de posar-hi dades.

Ignacio Garriga

DEMAGOG

Volia autoadjudicar-se un adjectiu: “Si dir que el secessionisme roba o que el govern socialcomunista ha causat la mort de milers de compatriotes és ser populista, ho soc”. També va fer demagògia.

stats