Albiol fitxa l'exdiputat de Ciutadans David Mejía

Havia format part del pinyol d'Inés Arrimadas quan liderava el partit a Catalunya

2 min
El diputat de Cs David Mejía en una imatge d'arxiu

Madrid / BarcelonaXavier García Albiol pesca a les aigües de Ciutadans en el camí per intentar tornar a governar a Badalona. Segons ha pogut confirmar l'ARA, l'exdiputat dels taronges al Parlament David Mejía s'incorporarà a l'equip de l'ara regidor del PP, a qui l'oposició va expulsar de l'alcaldia al novembre després que el seu nom aparegués en els anomenats papers de Pandora. Mejía, que de moment no militarà al partit, va ser secretari de Comunicació de Ciutadans i una figura molt propera a Inés Arrimadas quan aquesta liderava l'oposició a la cambra catalana. El setembre de 2020, però, va ser substituït per Nacho Martín Blanco i des de llavors s'havia anat desvinculant del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts properes a l'exdiputat expliquen que se sent còmode amb el projecte d'Albiol a Badalona –ciutat amb la qual té una vinculació familiar– i que de moment s'encarregarà de tasques relacionades amb la comunicació i dirigides, entre altres coses, a preparar la precampanya. Un pas previ a la seva previsible incorporació a les llistes. "El projecte que representa el PP a Badalona és transversal, va més enllà de les sigles polítiques", ha apuntat Albiol en un comunicat posterior, on també ha assegurat que aquest és el primer fitxatge "d'altres que faran de veïns de la ciutat de diferents sensibilitats ideològiques". L'objectiu és recuperar el govern badaloní, ara liderat pel PSC i on van entrar la resta de formacions a l'ajuntament amb l'excepció de Guanyem.

Mejía va arrencar la seva trajectòria política al PP: va militar a les Noves Generacions (NNGG) i va ser regidor dels conservadors a l'Ajuntament de Vilassar de Dalt a les eleccions municipals de 2007. De fet, l'any 2008 va presentar la seva candidatura per liderar NNGG, però va quedar per darrere de José Antonio Coto, que va guanyar el procés intern amb més d'un 80% dels vots. La candidatura de Mejía va denunciar irregularitats en el recompte dels avals i fonts populars subratllen la mala relació que mantenia amb Coto. L'exregidor popular va acabar abandonant el partit el 2011 per afiliar-se a Cs, formació on va arribar a ser una figura destacada i va adquirir visibilitat com a diputat del Parlament. També va formar part del consell general de la formació.

Després del fitxatge de Lorena Roldán, el pas de Mejía al PP suposa una nova estocada al partit taronja, sumit en un procés de declivi als sondejos i en un degoteig constant de baixes. S'han apartat de Ciutadans diversos regidors i exdiputats i alguns s'han acabat incorporant al PP, però d'altres han triat el projecte de la líder de Valents i diputada del PP Eva Parera. Va començar fent el pas l'exregidora de Cs a Barcelona Marilén Barceló, i en les darreres setmanes, amb vista a les municipals del 2023, també ho han fet els exdiputats al Parlament Jean Castel, Jorge Soler i Manu Rodríguez. Aquest últim, regidor taronja a Sitges, va passar a les files de Parera juntament amb la resta de l'equip municipal.

stats