28-N
Política 28/11/2010

Laporta es proclama l'únic que entra al Parlament a aconseguir la independència "immediata"

Adverteix a CiU que tindrà el seu suport si treballa per la independència i abandona l'autonomisme

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl líder de Solidaritat Catalana (SI), Joan Laporta, ha aparegut emocionat a la compareixença un cop acabat l'escrutini, i ha proclamat que els quatre diputats aconseguits suposen l'entrada per primer cop al Parlament d'una força per "fer la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha costat veure i sentir el líder de SI, ja que una munió de gent l'ha acompanyat fins a la sala de premsa i l'ha ovacionat amb crits de 'president, president!' i d'altres clams independentistes.

Les primeres paraules han esta d'agraïment a tots els votants, per fer possible aquests resultats "històrics" i també s'ha referit a CiU, a qui ha recordat que ara pot governar "cap a l'autonomisme", i els tindrà d'oposició, o bé amb ells, treballant per la independència.

Laporta ha felicitat tots els membres del seu partit i també als simpatitzants, als qui ha advertit que aquesta serà una nit "de joia". "Us mereixeu una bona celebració", ha afegit.

Un cop acabada la compareixença s'ha dirigit als centenars de persones que l'esperaven fora i els ha dedicat el seu crit. 'Què n'aprenguin!', ha proclamat. I els seus seguidors han embogit al 'hall' de l'hotel.

stats