Política 16/02/2015

L'excap de premsa de Pujol diu que Ferrusola demanava favors a la Generalitat per als seus fills

Admet davant del Parlament que càrrecs de Presidència havien alertat el president dels possibles conflictes d'interessos en les activitats empresarials dels seus familiars

Acn
2 min
L'excap de premsa de Jordi Pujol, Ramon Pedrós, i el president de la comissió d'investigació, David Fernández.

BarcelonaEl qui va ser cap de premsa de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol entre 1988 i 1998, Ramon Pedrós, ha assegurat aquest dilluns davant del Parlament que Marta Ferrusola havia contactat amb alguns membres del departament de Presidència del govern català per demanar-los "favors" per als seus fills, com en tractes entre empreses d'aquests fills i la Generalitat. Pedrós ha explicat que alguns càrrecs del Govern havien alertat Pujol que aquests contactes entre els fills i el Govern presidit pel seu pare podien comportar possibles conflictes d'interessos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Pedrós ha recordat que la presència d'alguns fills de Pujol en els viatges oficials a l'estranger, com Portugal, l'Argentina, l'Uruguai o Xile, ja van crear polèmica a la premsa, i havien creat tensions entre Ferrusola i la cap de gabinet del president i secretària personal durant dècades, Carme Alcoriza. Segons ell, Ferrusola creia que els seus fills tenien tot el dret a ser contractats per la Generalitat en concursos públics, privatitzacions o altres contractes administratius.

Pedrós ha explicat que Alcoriza i ell mateix opinaven que un dels principals punts febles de la presidència de Pujol eren les activitats professionals dels seus fills, massa vinculades a la Generalitat.

Respecte a la confessió de Pujol del juliol, Pedrós ha dit que va ser una "gran decepció" i una sorpresa, ja que no en tenia "ni idea" ni s'ho podia "imaginar". Tan sorprès va estar que encara avui posa en dubte la versió de l'herència que ha mantingut en tot moment l'expresident. En resposta als diputats, l'excap de premsa de la Generalitat no ha descartat que la confessió s'hagi preparat per encobrir els negocis fraudulents dels fills. "No ho puc descartar, perquè em sorprèn tant", ha destacat. Pedrós ha recalcat que Pujol sempre es va mostrar especialment preocupat per l'ètica política, qüestió per la qual desitjava ser recordat als llibres d'història.

stats