Política 07/09/2018

Una eurodiputada socialista demana a Sánchez que "faci notar la seva diferència" amb el PP alliberant els presos

Els líders independentistes empresonats es troben amb 13 eurodiputats internacionals

Acn / Ara
2 min
Eurodiputats de diferents països a les portes de Lledoners, abans de visitar els dirigents independentistes empresonats

Sant Joan de VilatorradaL'eurodiputada portuguesa del grup Socialistes i Demòcrates Ana Gomes ha reclamat l'alliberament dels presos –a qui ha considerat "presos polítics"– després de visitar-los a la presó amb dotze eurodiputats més. "Espero que la diferència del govern del PSOE es faci notar amb l'alliberament dels presos". "Aquests senyors i senyores són presos polítics i cal acabar amb aquestes acusacions sense base legal ni factual", ha subratllat en declaracions a TV3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gomes ha posat en valor la intenció del govern del PSOE d'obrir el "diàleg" amb la Generalitat i ha considerat que, "en el marc de la independència de la fiscalia", seria convenient un canvi de criteri per retirar les acusacions. Gomes també ha afirmat que "hi haurà observadors internacionals al judici", tal com va anunciar en una conferència a la Universitat Catalana d'Estiu la catedràtica de dret constitucional Mercè Barceló.

Els dirigents independentistes empresonats a Lledoners s'han trobat aquest divendres a les deu del matí amb una delegació de tretze eurodiputats internacionals, de països com França, Irlanda, Portugal o Bèlgica. Aquesta tarda es dividiran en dos grups i es dirigiran a Puig de les Basses (Figueres) per veure Dolors Bassa, i a Mas d'Enric (el Catllar) per visitar Carme Forcadell. Tots els representants són membres de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, que té com a objectiu "persuadir" Brussel·les perquè intervingui en el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat. El líder de l'entitat és l'exministre d'Exteriors eslovè Ivo Vajgl.

Entre els 13 eurodiputats que visitaran els presos, a banda de Vajgl, hi ha la socialista de Portugal Ana Gomes, les irlandeses Martina Anderson i Lynn Boylan, el flamenc Mark Demesmaeker, els bascos Izaskun Bilbao i Josu Juaristi o les gallegues Ana Miranda i María Lidia Senra. Completen la delegació la francesa Marie-Pierre Vieu, i els catalans Jordi Solé, Josep-Maria Terricabras (ERC) i Ramon Tremosa (PDeCAT). Aquest dijous al vespre els eurodiputats es van trobar amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i alguns familiars i advocats dels líders empresonats.

stats