PARLAMENT
Política 05/07/2011

La llei òmnibus esbocinada rep llum verda al tràmit

La majoria de grups parlamentaris donen el vist-i-plau al tràmit legislatiu tot i que presentaran algunes esmenes

Pol Santaló
1 min

BarcelonaLa divisió de la llei òmnibus en tres parts diferents, tal i com ja havien demanat alguns partits des del dia de la seva presentació, ha estat el detonant de la seva acceptació per part de la majoria de grups parlamentaris. Només ICV-EUiA s'oposa totalment a la nova llei, que tant el seu president, Joan Herrera, com la seva portaveu, Dolors Camats, qualifiquen de “nyap”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, els altres grups parlamentaris accepten la nova llei, tot i que puntualitzen que hi ha diverses parts del document legislatiu en què no estan d'acord i, per tant, hi presentaran esmenes. Així ho ha assegurat la portaveu adjunta del PSC, Laia Bonet, dient que “celebren que el Govern hagi partit la llei”, però que aquesta segueix tenint “algun problema de fons”.

La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha afirmat que la partició de la llei era totalment necessària per ser tractada amb garanties, però ha criticat que tot el procediment que està envoltant aquesta llei s'està desenvolupant excessivament ràpid.

El portaveu del PP, Enric Millo, ha manifestat l'acord del seu partit amb la partició ja que, segons el seu punt de vista, s'adapta bastant al que van demanar des de l'oposició.

El portaveu de CiU, Jordi Turull, al seu torn, ha declarat que el seu partit buscarà el màxim consens parlamentari i que, en cap cas, aquesta llei serveix per ofegar el debat sinó per complir uns terminis determinats.

stats