Política 24/03/2021

Malestar al PP pels cessaments promoguts per Bou

El regidor popular ha cessat dos consellers de districte i un assessor del grup municipal

i
Mireia Esteve
2 min
Bou s’obre a ser el candidat de Cs o Vox a Barcelona

BarcelonaLa mala relació entre els dos únics regidors que té el PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou i Óscar Ramírez, fa mesos que dura. De fet, va començar poc després que tots dos prenguessin possessió com a regidors al consistori i a hores d’ara la relació és tan tensa que gairebé ni es parlen. Fins ara, la militància s’ho mirava des de la barrera, però la purga interna que Bou ha decidit tirar endavant ha fet esclatar les bases. El regidor popular ha destituït aquesta setmana els dos consellers dels districtes de les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, Xavi Cañigueral i Isaac Martín, i també Eduardo Bolaños, que treballa com a assessor al grup municipal i és encara el cap de gabinet del president del partit, Alejandro Fernández.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests tres cessaments han fet enervar la resta de consellers de districte del PP, que aquest dimecres han escrit una declaració conjunta en què demanen directament a Josep Bou que dimiteixi i que restitueixi els càrrecs destituïts. Els set consellers de districte retreuen a Bou que no sigui afiliat al PP i li critiquen que fa uns dies obrís la porta a presentar-se a les pròximes eleccions municipals sota les sigles de Vox o Ciutadans. A més, també recorden que el regidor popular va ser condemnat per haver agredit un ciutadà durant una de les concentracions diàries a la Meridiana de Barcelona per demanar la llibertat dels presos, cosa que va “absolutament en contra de l’ideari del PP”, afirmen en el text.

Els dos consellers destituïts continuaran en el càrrec fins al dia 31 de març, quan es farà oficial la seva destitució. En els pròxims dies està previst que el partit faci públiques les persones que els substituiran. Segons diverses fonts consultades, un dels noms que hi ha sobre la taula és el de la presidenta de Noves Generacions, Irene Pardo. Els canvis que Josep Bou ha promogut han estat pactats directament amb la direcció estatal, tot i que fonts oficials del grup municipal expliquen que Alejandro Fernández estava al corrent de tots els cessaments. 

La primera fase de la renovació

Fa poc més de dues setmanes que el mateix Bou va llançar un ultimàtum a la direcció demanant canvis després dels mals resultats del 14-F. “O marxen ells del PP o marxo jo”, va advertir en una entrevista a RTVE. Pocs dies després que fes aquesta advertència, Bou va començar a parlar amb la direcció estatal per pactar els canvis. La cúpula del carrer Génova de Madrid va perdre la confiança en l’actual regidor Óscar Ramírez després de la campanya de les eleccions catalanes i ha avalat els canvis proposats per Bou. 

De fet, la direcció de Pablo Casado també està pilotant els canvis que hi ha d’haver en els pròxims dies a la direcció catalana del PP arran dels mals resultats del 14-F, però també perquè ja fa setmanes que estan vacants els càrrecs de secretari general, que ocupava Daniel Serrano, i el de vicesecretari de comunicació, que exercia Albert Fernández Saltiveri, tots dos investigats per presumpte assetjament sexual i maltractaments.

stats