Política 06/07/2014

El manifest de suport a Mònica Oltra suma 10.000 signatures en només una setmana

La diputada de Compromís ha estat expulsada pel PP durant un mes de les Corts Valencianes

Europa Press
2 min
MÒNICAOLTRA: "El PP valencià s'està podrint per dins"

ValènciaMés de 10.000 persones han signat en una setmana el manifest en suport a la diputada de Compromís a les Corts Valencianes Mònica Oltra per la sanció imposada després de ser expulsada un mes del Parlament valencià després que el 8 de maig el president d'aquest Parlament, Juan Cotino, l'expulsés del ple.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Publicat a través del web manifiestomonicaoltra.info, aquest manifest va ser impulsat pel professor de dret constitucional de la Universitat d'Alacant Manuel Alcaraz i pel catedràtic de geografia de la Universitat de València Joan Romero per "rebutjar la sanció a Oltra i plantejar la necessitat de recuperar la credibilitat de les institucions".

Segons s'afirma en el manifest que va ser presentat públicament la setmana passada a València, "la sanció és negativa des de qualsevol punt de vista, tensiona la societat i posa en relleu l'abús de poder, que ha estat la constant del PP, majoritari en els últims lustres".

Així mateix, considera que "l'arbitrarietat de la decisió es fa més evident perquè contrasta amb la insuportable situació d'un òrgan parlamentari degradat pel PP, per l'absentisme dels seus dirigents, i poblat durant anys per parlamentàries i parlamentaris imputats i sotmesos a gravíssimes sospites de corrupció".

"Hi ha indicis racionals per entendre que en l'origen del càstig hi ha elements de caràcter personal per part del president de les Corts", assegura el text.

Així mateix, a la web, a més de la possibilitat de signar el manifest s'inclouen alguns articles d'opinió publicats en els mitjans de comunicació al voltant de l'expulsió i la sanció a Mònica Oltra. A més, es poden visualitzar els vídeos de les intervencions de la presentació pública del manifest a càrrec de la periodista Amàlia Garrigós i els mateixos Manuel Alcaraz i Juan Romero.

En aquesta presentació, realitzada al Centre Octubre, Juan Romero va lamentar "la paradoxa que Juan Cotino segueixi sent president de les Corts mentre que Oltra no pot seure a l'escó en què els ciutadans han decidit que estigui".

Alhora, ha assegurat que "la sanció prové d'una interpretació tan parcial com dubtosa d'un acte que en una democràcia madura no hauria de ser més que una anècdota, i ha indicat que aquest país necessita una legitimació d'urgència i Oltra ha de ser una actriu política rellevant en aquest sentit".

stats