PROCÉS SOBIRANISTA
Política 16/04/2016

Un miler de persones recorren Vic en suport al regidor investigat per l'Audiència Nacional

El regidor acusat de sedició denuncia "l'atac antidemocràtic" de l'alt tribunal i assegura que no té cap por

Acn
2 min
Imatge general de la manifestació en suport al regidor de Capgirem Vic

VicUn miler de persones, segons l'organització, s'han manifestat aquest dissabte a la tarda pels carrers de Vic (Osona) per exigir l'absolució del regidor de Capgirem Vic Joan Coma, investigat per l'Audiència Nacional per un presumpte delicte de sedició. La manifestació ha sortit de la plaça de la Noguera i ha arribat fins a la Plaça Major encapçalada per una pancarta amb el lema 'Per les llibertats ni un pas enrere'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El regidor ha explicat que entén que la seva investigació "no és una cosa personal sinó un atac a l'independentisme popular i les llibertats democràtiques" i ha denunciat "l'atac antidemocràtic" per part de l'Audiència Nacional. Ha afegit que "volen aconseguir als jutjats el que no aconsegueixen a les urnes". Tot i aquesta imputació, ha assegurat que es mantindran en la línia ja que ni l'Audiència ni el Tribunal Constitucional tenen "cap legitimitat" per ells. La manifestació ha comptat amb la participació del president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium, Jordi Cuixart.

La manifestació ha estat convocada pel Moviment 30/03, que deu el seu nom al dia en què Coma va rebre la imputació. Durant la marxa, els participants han cantat consignes com 'Si ens toquen a una ens toquen a totes', 'Tots som Coma' o 'Per les llibertats ni un pas enrere'. La manifestació ha finalitzat amb la lectura d'un manifest on s'ha denunciat l'actuació de l'Audiència Nacional i s'ha mostrat el suport a les persones que hagin o estiguin en un futur en la mateixa situació que Coma, entre les que s'ha mencionat l'expresident de la Generalitat Artur Mas.

Coma ha pujat a l'escenari i ha agraït el suport a les persones que han sortit al carrer aquest dissabte i ha afirmat que la participació a la manifestació demostra que si l'Audiència Nacional pretenia provocar-los por ha aconseguit l'efecte contrari.

En declaracions a l'ACN, Coma ha dit que el país viu moments històrics i ha augurat que serà "malauradament normal" que l'Audiència Nacional continuï actuant com ho ha fet amb ell per tal de "reprimir la dissidència". Tot i això, ha assegurat que ell com a regidor es deu "a la voluntat popular" que l'ha portat a les institucions i que per això continuarà actuant en la mateixa direcció.

El motiu de la imputació són les paraules que Coma va pronunciar en el marc d’un ple municipal a l’Ajuntament de Vic el passat 9 de desembre en el qual es va debatre i aprovar una moció de suport a la resolució rupturista del Parlament. Coma va apel·lar a la desobediència davant dels tribunals espanyols. És el primer cop que un càrrec electe és investigat per aquest delicte i se li poden arribar a demanar fins a 8 anys de presó.

stats