Política 10/12/2014

Rajoy adverteix Mas que "no es pot resistir en solitari al món"

El president espanyol respon als que li demanen un relleu al PP que algunes renovacions "poden acabar en fiasco" en funció de com es facin

Acn
2 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aprofitat la roda de premsa final a la XXIV Cimera Iberoamericana a Veracruz, Mèxic, per advertir el president de la Generalitat -a qui no ha citat- que "no es pot resistir en solitari al món". Ja prèviament, en una entrevista a la cadena mexicana Televisa, havia situat entre les seves prioritats "intentar que el sentit comú arribi a determinats dirigents nacionalistes". Rajoy també ha respost els qui li demanen una renovació al PP: "Les renovacions, depèn de com es facin, algunes vegades el que acaben produint és un fiasco de dimensions colossals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol manté invariable la seva negativa a cap mena de diàleg amb la Generalitat en res que tingui a veure amb la sobirania espanyola i, des de Veracruz, ha emplaçat de nou a les formacions sobiranistes i al president de la Generalitat a renunciar al projecte. "Avui en dia no hi ha ningú que pugui resistir en solitari al món, és el procés de la Unió Europea, i això val per a qualsevol lloc del món, també per al nostre país", ha afirmat.

A Televisa, Rajoy havia situat la lluita contra el procés independentista entre una de les seves tres prioritats. Segons va apuntar "la primera i fonamental" és "seguir avançant en la recuperació econòmica i les reformes estructurals", i la segona és "lluitar eficaçment contra la corrupció". La tercera, va dir, "intentar que el sentit comú arribi a alguns dirigents nacionalistes d'algun lloc d'Espanya".

A la mateixa entrevista el president espanyol havia posat en dubte la lleialtat del líder del PSOE, Pedro Sánchez, per la renúncia a la reforma de l'article 135 de la Constitució que el PP va pactar amb el govern de Zapatero al 2011.

A més, a la roda de premsa, Rajoy també ha respost les veus que li demanen renovació al PP. "Els partits s'organitzen com estimen oportú i convenient" i -també en referència a Pedro Sánchez, però sense citar-lo- "les renovacions, depèn de com es facin, algunes vegades el que acaben produint és un fiasco de dimensions colossals".

stats