Política 28/12/2015

Iglesias votarà 'no' a Rajoy i insta Sánchez a ser clar amb la investidura

El líder de Podem es reuneix durant una hora i mitja amb el president en funcions per constatar la seva incompatibilitat

Ferran Casas
2 min
El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, s'han reunit aquest dilluns a la Moncloa per analitzar possibles pactes electorals després de les eleccions del 20-D / EFE

MadridEl president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha rebut avui a la Moncloa el líder de Podem, Pablo Iglesias, en la seva ronda de contactes amb altres dirigents polítics després del 20-D. Iglesias ha arribat a la seu de la presidència espanyola passades les 09.30 hores, i la seva reunió ha durant una hora i mitja. El líder de Podem ha afirmat que ell en cap cas donarà suport a la investidura del líder del PP i ha lamentat que el PSOE "estigui més preocupat de parlar d'ell mateix que dels temes que més angoixen la gent". Ha desafiat Pedro Sánchez "a ser clar a l'hora de dir que donarà suport al PP", si això és el que pensa fer de forma directa o indirecta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha explicat que la seva conversa de divendres passat amb Sánchez per mirar de temptejar suports va ser "molt decebedora", perquè els socialistes ni es comprometen amb la llei d'emergència social, la primera que presentarà Podem a les Corts quan quedin constituïdes, ni a acabar amb les portes giratòries. Ha lamentat l'obsessió del PSOE contra "la plurinacionalitat" del país "amb els arguments de la caverna mediàtica" i que la veu del partit s'expressi a través dels 'barons' i no del seu secretari general.

La reunió s'ha celebrat malgrat que no hi ha cap mena de possibilitat d'acord entre les dues formacions. En aquest sentit, Iglesias ha afirmat que la seva intenció, avui, és explicar a Rajoy la seva proposta de país, que ha recalcat que no és compatible amb el fet que el PP segueixi governant. La setmana passada, Iglesias va proposar una "figura independent de prestigi" com a cap de l'executiu espanyol, però aquest dilluns no ha concretat en quin nom estava pensant.

El referèndum a Catalunya és un dels esculls davant un possible acord entre el PSOE i Podem, i Iglesias s'hi ha refermat. Fins al moment, la direcció socialista ha rebutjat aquesta possibilitat de manera contundent, possibilitat a la qual Iglesias es va comprometre amb l'alcaldessa de Barcelona i líder d'En Comú Podem, Ada Colau.

stats