Política 15/04/2015

Mas presenta dins la normalitat els "gestos" amb Catalunya que Camacho atribueix a Rajoy

Iceta insta el Govern a fer el possible per reunir de nou la Junta de Seguretat

Ferran Casas
1 min

BarcelonaAlicia Sánchez-Camacho ha estat aquest dimecres a la sessió de control al Parlament més suau del que en ella és habitual. Dos dies després de comparéixer per explicar-se sobre el cas de la Camarga. La presidenta del PP català ha parlat dels "gestos" del govern central amb el català, com ara que Artur Mas intervingués a la cimera antijihadista de ministres d'exterior el dilluns al Palau de Pedralbes. Mas s'ha preguntat si realment el president de la Generalitat s'ha de felicitar i ha de considerar un gest que se'l deixi participar en una cimera que es fa a Barcelona i en un edifici de la Generalitat. Davant l'apel·lació de Camacho al "diàleg" i a "començar una nova etapa" ha recordat que poca cosa es pot parlar amb qui posa querelles pel 9-N i es nega a seure en una taula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha indicat que el govern central treballa en les 23 propostes que Mas va fer a Rajoy en la seva darrera reunió i ha instat a rebaixar el tram autonòmic de l'IRPF. "EL dia que no siguem els tercers en pagar i els desens en rebre farem això i moltes coses més", ha afirmat Mas.

Amb el jihadisme encara planant al Parlament Miquel Iceta, del PSC, ha instat a reunir la Junta de Seguretat de Catalunya, que no es troba des de 2009 pel mal clima polític entre governs. Mas li ha demanat que ajudi a fer gestions. I Oriol Junqueras, d'ERC, s'ha interessat per la receptivitat del govern amb la ILP que impulsa la PAH sobre la pobresa energètica i ha marcat com a prioritat dels primers actes de sobirania les mesures de caire més social. Mas ha recollit el guant.

stats