Política 27/03/2014

Mas i Navarro aborden en un dinar la llei electoral, transparència i BCN World

La reunió entre el president i el líder del PSC, que també ha tractat el debat nacional, no deriva en cap acord concret

Acn
2 min
Artur Mas i Pere Navarro al Palau de la Generalitat, el passat 27 d'abril / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, han dinat junts aquest dijous al Palau de la Generalitat per tractar els que han considerat com els grans temes que Govern i socialistes estan negociant. La futura llei electoral, el projecte de BCN World, la situació política general i el debat nacional, i la llei de transparència han centrat la conversa que han mantingut Mas i Navarro durant el dinar. Tot i que les dues parts han qualificat de cordial i amable la trobada, de la reunió no s'ha pogut derivar cap acord concret vinculat a les qüestions de les quals han parlat. Una reunió, doncs, de contacte ordinari entre el president i el líder socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC feia mesos que es queixava públicament que el president de la Generalitat no parlava amb ell. Segons ha pogut saber l'ACN, aquest dijous la petició de Pere Navarro s'ha fet realitat. Un dinar celebrat al Palau de la Generalitat ha servit de marc perquè s'hagin pogut reunir i tractar aquells temes en què CiU, el Govern i el PSC podrien arribar a acords i pactes.

La llei electoral, que sembla encallada per falta de consens polític, ha estat una de les qüestions sobre la taula. BCN World també ha centrat part de la conversa, i tots dos han coincidit en la conveniència que el projecte tiri endavant i que socialistes i nacionalistes puguin acordar les condicions més òptimes. La llei de transparència i les mesures engegades fins ara pel Govern en aquesta matèria també han estat comentades per Mas i Navarro. Tot i que tots dos han mostrat predisposició al pacte i s'han compromès a facilitar el diàleg entre les dues parts per aquests temes, el president i el socialista no han entrat al detall de les negociacions i no han tancat cap acord concret durant el dinar.

Com era d'esperar, la situació política general a Catalunya i el debat nacional han ocupat la resta de la trobada. Coneguda per tothom és la posició respecte de la consulta que tenen el president i el primer secretari del PSC, i la conversa no ha fet més que tornar a posar les cartes sobre la taula. Amb tot, els socialistes s'han mostrat satisfets per poder mantenir amb Mas el contacte que Navarro reclamava insistentment.

stats