Política 23/09/2019

Mas proposa que la Crida i el PDECat siguin dos partits diferents però formin coalició electoral

L'expresident admet que si inhabiliten Torra s'haurà d'anar a eleccions

Ara
2 min
compareixença artur mar

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Artur Mas ha proposat en una entrevista a 'Els matins' de TV3 que la Crida i el PDECat siguin dos partits amb "vida pròpia" però que formin una coalició electoral en el cas que l'espai postconvergent no arribés a un acord per constituir-se en una sola organització. En tot, ha remarcat que un trencament total en aquest espai seria "gairebé inadmissible" i que ell "no quedaria callat". Tot i que ha repetit que "no té gaires ganes" de tornar a la primera línia de la política un cop finalitzi la seva inhabilitació d'aquí cinc mesos, ha assegurat que podria actuar de pont entre la Crida i el PDECat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas també ha reivindicat "la millor tradició" de Convergència i ha assegurat que el seu "projecte de país és el que va defensar Convergència durant molts anys" però "anant més enllà". Amb tot, ha ressaltat que en el seu anterior partit "hi havien uns lideratges molt clars i una manera de fer" molt eficient i que, per això, a vegades les "disfuncions" actuals de l'espai postconvergent el "sorprenen".

Mas assegura que si inhabiliten Torra es convocaran eleccions

D'altra banda, l'expresident ha assegurat que si el president de la Generalitat, Quim Torra, acabés inhabilitat per desobediència es convocarien eleccions. En cas que no fos així, però, Mas no veu raons per convocar uns nous comicis. "M'agradaria saber què es podria fer que no es pugui fer ara", s'ha preguntat.

Sobre la necessitat de la desobediència institucional, Mas s'ha distanciat de Torra i ha assegurat que "no és efectiva". Tot i així, ha matisat que a nivell individual els polítics, i ha posat Torra com a exemple, poden "jugar-se-la" i "posar-se a les mans de la justícia espanyola". "La desobediència ha de ser civil i col·lectiva, però no institucional", ha reiterat.

També ha assegurat que seria "simbòlic" i donaria "un missatge de lluita contra la repressió" si els presos polítics "continuen empresonats i nosaltres els seguim votant", i ha contradit així la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs. "Si són escollits no podran exercir al Congrés, però és un pols contra el sistema judicial espanyol i l'Estat", ha afirmat.

stats