VIATGE OFICIAL A L'ÍNDIA
Política 28/11/2013

Mas: "Celebro que Rajoy admeti que podem ser un estat"

El president ironitza amb el fet que Rajoy doni per descomptat que una Catalunya independent quedaria fora de la UE

Ferran Casas
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la visita a l'espai del projecte Educo a la ciutat de Pune, a l'Índia / ACN

Enviat especial a Pune (Índia)Mirar-s'ho pel cantó positiu. És el que ha fet Artur Mas amb les paraules de Mariano Rajoy en el sentit que una Catalunya o una Escòcia independent quedarien de forma automàtica fora de la UE i els costaria tornar-hi a entrar. Des de l'Índia el cap de l'executiu ha "celebrat" el que diu perquè "pel que sembla admet que hi haurà consulta i podem ser un estat". I és que, segons ell, el plet català "no es pot resoldre d'una altra manera" i per això l'ha instat a acordar amb els partits catalans la data i la pregunta de la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Suposo que diu això perquè dóna per fet que podrem votar", ha indicat. Més enllà de la ironia ha admès que "no hi ha cap indici clar que Espanya vulgui acceptar una consulta" i ha constatat que només "estan en fase d'intoxicació" i que volen atiar "el discurs de la por".

Mas dedica avui el dia a establir contactes amb empreses del sector de l'automoció, com ara Zanini i Ficosa, que estan establertes a l'Índia d'acord amb empreses del país. Al matí ha visitat l'ONG Educo, en una zona de construcció de nous habitatges a Pune. L'entitat hereva de la dissolta Intervida atén allà fills de treballadors de les obres d'acord amb les empreses. El president ha admès que la d'avui és "l'altra cara del país", amb un estat del benestar feble, i s'ha mostrat convençut, "també pel que he vist aquests dies visitant fàbriques d'empreses catalanes", que les companyies que s'hi instal·len tenen millors condicions per als seus treballadors.

stats