Política 09/10/2013

Mas adverteix que l'única "via" és el pla del Parlament cap a la consulta

"Deixem-nos d'històries, el que mana és el que hem aprovat en aquesta cambra", subratlla el president de la Generalitat

F. Casas / R. Mateos
1 min
Mas i Camacho, durant la sessió de control al Parlament, aquest dimecres / CRISTINA CALDERER

Barcelona"Deixem-nos d'històries, el que mana és el que hem aprovat en aquest Parlament". Amb aquesta sentència, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut tancar el debat sobre si el Govern té un full de ruta paral·lel amb una "tercera via" a l'horitzó. Mas ha fet aquest dimecres una crida als partidaris del dret a decidir a "no sembrar dubtes" entre sí. Després que el diputat de la CUP Quim Arrufat fes esment al fracàs de les "terceres vies" entre la independència i l'immobilisme, Mas ha remarcat que "de via només n'hi ha una".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per esvair dubtes sobre si el seu full de ruta pot quedar modificat per l'estratègia de Josep Antoni Duran i Lleida, favorable a explorar una tercera via amb l'Estat, Mas ha remarcat que el pla que se seguirà és el que va aprovar el Parlament en el recent debat de política general. En aquest debat es va aprovar una resolució en què s'establia el compromís de pactar abans de final d'any la data, la pregunta i el marc legal per poder celebrar una consulta l'any vinent.

"De via només n'hi ha una: la que va aprovar el Parlament en forma de resolucions, aquestes són les que seguirem, les vam votar", ha afirmat. "Em sorprendria que algú en dubtés", ha afegit Mas, que ha assegurat que la pregunta de la consulta s’ha de formular "de comú acord entre tots els que estem a favor del dret a decidir".

stats