Política 26/05/2015

Moviment d'Esquerres obté 37 regidors en els municipis on s'ha presentat en solitari

Els socialistes sobiranistes han aconseguit 60 edils més anant de la mà d'ERC i 7 de la d'ICV

Ara
1 min
Moviment d’Esquerres es constituirà formalment com a partit el  24 de gener, quan decidirà el seu full de ruta.

BarcelonaMoviment d'Esquerres (MES), la formació dels socialistes sobiranistes, ha obtingut en les eleccions del 24-M més d'un centenar de regidors. En concret, 106, molts d'ells en coalicions amb ERC. La direcció de la formació ha valorat "molt positivament" la feina feta en tractar-se d'un projecte de "només quatre mesos de vida".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En les 22 poblacions en què s'ha presentat en solitari, MES ha aconseguit 37 regidors, a més de l'alcaldia de Sant Joan de les Abadesses. Hi ha dues alcaldesses més que estan pendents de pactes: Sils i Alguaire. Als 72 municipis on va concórrer amb els republicans, MES ha obtingut 60 regidors dins de les coalicions. A més, en cinc casos els caps de llista d'aquestes coalicions són de Moviment d'Esquerres i poden obtenir l'alcaldia: Corçà, Maçanet de Cabrenys, Campelles, Palau-saverdera i Cabanelles. A les poblacions a les quals anava en coalició amb ICV, els socialistes sobiranistes han aconseguit 7 escons, a banda de dos més en coalició amb altres formacions.

Per demarcacions, a Barcelona MES ha aconseguit 18 regidors, a Girona 47, a Tarragona 10 i a Lleida 31. Fa quatre anys, la CUP va obtenir 105 diputats i Ciutadans en tenia 7, amb la qual cosa MES es mostra satisfet amb el resultat obtingut.

En el cas de Barcelona, aposten perquè s'obrin converses amb la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, i perquè el consistori prengui un posicionament "explícit i nítid" a favor del dret a decidir juntament amb la resta de forces sobiranistes.

stats