Política 21/04/2018

A qui està advertint el ministeri de l'Interior amb l'enigmàtica piulada sobre el Codi Penal?

El compte oficial va llançar un missatge ahir a la tarda amb una imatge de tots els delictes que el Codi Penal espanyol recull com a terrorisme

Ara
1 min

BarcelonaDivendres, 18.48 hores: "El Codi Penal concreta què es considera delicte de terrorisme. Compartim una imatge per si algú necessités reflexionar-hi durant el cap de setmana. La resta, a descansar, que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional vetllen per la seguretat de tots. Bon cap de setmana".

El compte oficial del ministeri de l'Interior espanyol llançava ahir a la tarda aquest enigmàtic missatge, aparentment descontextualitzat, però que molts usuaris a la xarxa han vinculat ràpidament a la final de la Copa del Rei de futbol que disputaran aquest vespre el Barça i el Sevilla a l'estadi Wanda Metropolitano de Madrid.

I és que, amb la previsió que es reediti la ja clàssica xiulada a l'himne espanyol abans de l'inici del partit, en presència del monarca espanyol, el ministeri adverteix que l'article 573 del codi penal recull en el punt número 1 que "es considera delicte de terrorisme la comissió de qualsevol delicte greu contra la Corona [entre d'altres]".

En declaracions al programa 'Via lliure', de RAC1, el professor de dret penal de la UOC Juan Carlos Carbonell ha afirmat que "una xiulada no implica cap delicte de terrorisme". Tanmateix, ha afegit: "Últimament m'estranyen moltes aplicacions que es fan del Codi Penal".

stats