Política 09/09/2015

Iceta: "A molts independentistes els agrada quan alguns parlin de l'exèrcit"

El líder i candidat del PSC recrimina al ministre Morenés que les seves declaracions són precisament el "tremendisme que necessita l'independentisme". Adverteix que si el 27-S guanya l'independentisme, les possibilitats de diàleg "cauran en picat"

Ara
1 min
Miquel Iceta, durant la nit electoral / EFE

Barcelona"A molts independentistes els agrada quan alguns parlin de l'exèrcit". Cullerada del primer secretari i candidat del PSC, Miquel Iceta, que aquest dimecres ha recriminat al ministre de Defensa, Pedro Morenés, que brandés l'exèrcit contra el procés sobiranista perquè, diu, és precisament "el tremendisme que necessita l'independentisme". "Per tornar al curs legal calen mecanismes més adequats, que no són el tremendisme que necessiten els independentistes", ha asseverat Iceta en declaracions a TVE, en què ha advertit que si el 27-S guanya l'¡independentisme, "les possibilitats de diàleg cauran en picat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, però, també ha defensat que la "situació actual a Catalunya no es podrà sostenir". "Quan un té 2 milions de persones que van anar a votar el 9-N en una consulta sobre la independència que no tenia validesa, no es pot tancar els ulls a aquesta situació", ha asseverat. Una situació de la qual n'ha responsabilitzat Mas i, en menor mesura, a Rajoy, a qui ha tretret l'"immobilisme".

Catalunya nació?

Davant la polèmica al voltant de l'afirmació de Felipe González a 'La Vanguardia' en el sentit de si una eventual reforma de la Constitució hauria de reconèixer explícitament que Catalunya és una nació, Iceta ha optat per passar d'esquitllada sense mullar-se: "Posa de manifest que hi ha paraules molt carregades i que les paraules són polisèmiques". "Nació té un concepte molt clar a la Constitució que equipara sobirania nacional i estat, i en canvi, n'hi ha que tenen de nació un concepte més cultural" no lligat a la sobirania, ha argumentat. "L'important és que cal una negociació per renovar pacte constitucional", ha conclòs.

stats