POLÍTICA
Política 24/12/2010

Geografia de les mobilitzacions contra la sentència del Tribunal Suprem

Milers de persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça Sant Jaume, per segon dia consecutiu, i davant dels ajuntaments de moltes poblacions del país

Laia Altarriba
1 min
Mobilització aquest dijous a Vilafranca del Penedès

BarcelonaDiversos milers de persones s'han mobilitzat els darrers dos dies en diverses poblacions per mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a les escoles catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP havia fet una convocatòria nacional cridant la ciutadania a concentrar-se aquest dijous davant dels ajuntaments. També entitats culturals com la CAL i Òmnium Cultural han animat des de les seves delegacions territorials a participar en les mobilitzacions. En moltes localitats s'hi han sumat altres formacions polítiques com ERC i Reagrupament, i entitats locals.

500 persones a la plaça Sant Jaume

La concentració més nombrosa va ser la de Barcelona, a la plaça Sant Jaume per segon dia consecutiu. S'hi van reunir unes 500 persones. Dimecres, el mateix dia de la sentència, ja hi havia hagut una primera mobilització convocada per la CUP, que havia aplegat uns 300 ciutadans.

En altres barris de la ciutat també hi va haver concentracions davant dels ajuntaments de districte. A Gràcia una seixantena de persones es va concentrar a la plaça de la Vila.

Desenes de convocatòries locals

Arreu de les comarques s'han fet concentracions per defensar el model lingüístic actual a les escoles catalanes.

Fins i tot alguns plens municipals hi han donat suport. És el cas de Vilafranca del Penedès, on ERC, la CUP i CiU van presentar una moció, que més tard va ser secundada per centenars de persones davant del consistori municipal.

L'ARA ha recollit les dades d'algunes de totes aquestes mobilitzacions de dijous al vespre: a Manresa s'hi van reunir 400 persones; a Tarragona, 300 persones; a Girona, 300; dos centenars a Lleida; dos centenars més a Mataró; a Capellades, una quarantena de veïns, i a Banyoles, mig centenar.

stats