Política Moncloa 27/02/2022

Feijóo evita confirmar un cop més la seva candidatura a presidir el PP

El president de la Xunta reitera que es pronunciarà quan es convoqui el congrés extraordinari

ARA
3 min
Feijóo arribant a la seu de Génova del PP aquesta setmana.

Quan falten només 48 hores per a la reunió de la junta directiva del PP, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha evitat una vegada més confirmar aquest diumenge la seva candidatura a presidir el PP. El líder dels populars gallecs s'ha remès a la convocatòria de dimarts a Madrid i al congrés extraordinari que la formació celebrarà els dies 2 i 3 d'abril, previsiblement a Sevilla, i del qual espera que "en surti un partit reforçat" i "una alternativa" al que, segons la seva opinió i "la de molts espanyols", és un "molt mal govern" de l'Estat. "El congrés es convoca dimarts i aquí s'obre un període per a la presentació de candidatures", s'ha limitat a dir el titular de la Xunta, que no es cansa de repetir que s'hi poden postular més candidats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Feijóo torna a evitar corroborar que té la voluntat d'agafar les regnes del partit després de la crisi oberta entre el líder del PP, Pablo Casado, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, com ja va fer dimecres a la nit després de reunir-se primer amb l'encara president dels populars i després amb tots els barons de la formació, que aposten de manera decidida per ell. A les portes de la seu del PP i ja de matinada, el president de la Xunta va dir que seria una "frivolitat" anunciar en aquell moment que es presenta a un càrrec que encara no està vacant, tot i que fonts del partit van revelar que en aquella reunió hauria mostrat la seva predisposició a dirigir el partit.

Davant les demandes dels presidents territorials perquè fes el pas, Feijóo es va mostrar taxatiu. "El que ha de decidir si es presenta soc jo", va assenyalar per mirar de tancar el debat. L'endemà, el president gallec va insistir que no parlaria d'aquest tema "fins que es convoqui" el congrés i va escudar-se en el conflicte entre Rússia i Ucraïna per eludir pronunciar-se. "Parlar d'un fet futur incert amb totes les certeses que tenim aquest matí després de la invasió d'Ucraïna no crec que sigui la prioritat dels espanyols", va etzibar.

Sigui com sigui, tothom dona per fet que Feijóo anunciarà la seva decisió un cop se celebri la reunió de la junta directiva i es convoqui el congrés extraordinari per rellevar Casado, que seguirà comandant el partit fins llavors amb el compromís que no es presentarà a la reelecció i després de pactar amb els barons que la portaveu del grup parlamentari al Congrés de Diputats, Cuca Gamarra, sigui la coordinadora general per evitar que el líder dels populars gestioni el dia a dia del partit fins al conclave.

Feijóo no ha sortit aquest diumenge del guió traçat i ha tret importància a una enquesta del diari Abc que el situa com el preferit pels votants del PP per pilotar el partit. "No hi ha enquestes perquè no estem en cap plantejament", ha dit. I ha afegit: "Agraeixo molt que en algun estudi demoscòpic aparegui el meu nom, però anem per parts. Crec que la política espanyola té molta tensió i cal distendre-la, acceptar que la política és una cosa molt seriosa i que els espanyols necessiten assossec", ha dit. Ayuso, que li podria fer ombra en l'assalt a la direcció dels populars i que en l'enquesta de l'esmentat mitjà apareix en segon lloc, ha tornat a deixar clar aquest diumenge que no es presentarà a presidir el PP i que donarà suport a la candidatura de l'actual president de la Xunta perquè creu que és “la millor”.

stats